Bologna mění trenéra, svitne Krejčímu nová naděje?

 avatar 2018. 06. 04. 10:23    
Čas čtení: < 1 minuta

4. 6. 2018 – Český reprezentant Ladislav Krejčí má za sebou utrápený rok v Serii A, který mu nepřinesl ani v jednom kole čistých 90 minut na hřišti. Nyní by se ale situace mohla změnit. Trenér Bologni Roberto Donadoni odchází a nahradit by ho mohla další legenda AC Milan, Filippo Inzaghi.

Krejčí by tak mohl zažít malou italskou renesanci. Jeho adaptace v novém angažmá totiž dva roky zpátky vůbec neprobíhala špatně. Donadoni s českým záložníkem počítal do základní sestavy a v součtu Krejčí naskočil do 37 zápasů. Místy se dokonce spekulovalo o přestupu do AS Řím nebo Neapole.

Bologna ovšem nakonec vyválčila pouze nevýrazné 15. místo a s touhou po horní polovině tabulky přišly zásadní změny v původní sestavě. V následující sezoně Krejčí zapadl hluboko mezi náhradníky a na hřišti se objevil jen ve 12 ligových zápasech, přičemž ani jednou neodehrál celé utkání. Svůj vliv mělo rozhodnutí Roberta Donadoniho, ale také příchod matadora z Interu, Rodriga Palacia, a reprezentační forma italského křídla Simoneho Verdiho.

V právě uplynulém ročníku si ale Bologna nepolepšila, naopak získala ještě o dva body méně, což znamenalo vcelku svižný Donadoniho odchod. Jeho pozici by už v blízké době mohl převzít další legendární hráč „Rossoneri“, Filippo Inzaghi, který se trenérsky vypracoval v Benátkách v Serii B.

Stejně jako bratr Simone v Laziu, i Filippo by měl být schopný personalistou, který dá šanci všem hráčům přítomným v kádru a teprve posléze bude atakovat přestupový trh. Pro českého reprezentanta by tak mohla přijít druhá šance ukázat své kvality a napevno se v Itálii etablovat. Pokud by to ani tentokrát nevyšlo, italské dveře by se mohly nadobro přibouchnout.