Totti do Pescary za „fotbalovým otcem“ Zemanem? Proč ne…

 avatar 2017. 06. 11. 09:11    
Čas čtení: < 1 minuta

11. 6. 2017 – Je to teprve pár dní, co jsme se slzou v oku loučili s legendárním Francescem Tottim. Podle posledních informací je ovšem možné, že ho na fotbalových trávnících ještě uvidíme. Z Pescary se mu totiž ozval český kouč Zdeněk Zeman a není vyloučeno, že Totti bude nastupovat v Serii B.

A popravdě, varianta je to relativně pravděpodobná. Zdeněk Zeman má totiž s Tottim velmi blízký a osobní vztah. Za svého, velmi úspěšného, působení v AS Řím ho v podstatě vychoval. Navíc pro něj vymyslel specifickou herní pozici, v níž působil takřka celou kariéru pod různými trenéry. Nyní by se takhle „magická“ dvojice mohla znovu spojit, což potvrdil sám Zeman, který Tottimu osobně volal.

Pescara, pravda, na první pohled nevypadá jako exkluzivní angažmá pro fotbalistu Tottiho kalibru. Zvláště ve srovnání s nabídkami z USA. Na druhou stranu, je to tým, který pod Zemanem na konci sezóny zaznamenal výrazné zlepšení a český trenér prohlásil, že návrat do Serie A bude jeho hlavním cílem. A sluší se říci, že jednou už Zeman Pescaru mezi elitu dostal.

Totti navíc bude moci zůstat doma, minimálně v následující sezóně by nenastupoval proti svému milovanému AS a na konec kariéry by bylo stylové shledat se s koučem, se kterým víceméně začínal. Finančně samozřejmě musí klub Tottiho náležitě ocenit, což by mohl být při nízkém rozpočtu problém.

Letos 41letý fotbalista by ovšem s ohledem na výše uvedené a s římskými funkcionářskými dveřmi otevřenými dokořán nemusel trvat na mzdě, kterou by Pescara takříkajíc neutáhla. A zakončit kariéru postupem do Serie A by vůbec nemuselo být špatné. Inu uvidíme.