Pro Jankta by mohlo být Bergamo vysvobozením

 avatar 2018. 06. 30. 09:29    
Čas čtení: < 1 minuta

30. 6. 2018 – O českého reprezentanta, který už čtyři roky působí v Udinese, projevil vážný zájem sedmý celek posledního ročníku Serie A, Atalanta Bergamo. A případný přestup by odchovanci pražské Slavie mohl pomoci v několika ohledech.

Udinese totiž, i přes skvěle vydařenou prosincovou pasáž, kdy šokujícím způsobem vyhrálo všechny zápasy v měsíci, bojovalo až do posledních chvil o záchranu. Ta sice pod novým koučem Igorem Tudorem nakonec přišla, nicméně atmosféra v klubu zůstává i nadále přinejmenším dusná.

Jankto a pravděpodobně i několik dalších hráčů by ji rádo opustilo. Už před časem navíc pronikly ven z klubu informace, že značná část kádru bere Udinese jako přestupní stanici a chce se ukázat předvším po individuální stránce, což má logicky dopad na týmovou hru a samozřejmě také výsledky.

V Atalantě by Jankto měl slušnou šanci proniknout rovnou do základní sestavy. Tým ze severu Itálie totiž přišel o elitního záložníka Bryana Cristanteho, který zamířil do AS Řím, a intenzivně hledá náhradu. Jankto má být variantou číslo jedna a Gian Piero Gasperini, který má v oblibě mladé talentované hráče, by mu prostor jednoznačně dal.

Navíc by český hráč v příští sezóně mohl okusit Evropskou ligu a přiblížit si tak přání, o němž několikrát hovořil, zahrát si v budoucnu i jinou ligovou soutěž než Serii A. Stejně jako zazářil v Itálii, může se ukázat i v mezinárodní soutěži a případná cesta do vysněného Španělska či Anglie se tak může otevřít snadněji.