Může být Schick novým Tottim?

admin avatar admin 2018. 11. 05. 13:36    
Čas čtení: < 1 minuta

30. 8. 2017 – Jedna z největších letních přestupových anabází je ukončena. Český reprezentant Patrik Schick po neúspěšných námluvách s Juventusem a Interem Milán zakotví v AS Řím a načasování přesunu je takřka ideální. Fandové „Vlků“ cítí, že do klubu přichází neobyčejný hráč.

Tím posledním neobyčejným nebyl nikdo jiný než zbožňovaný Francesco Totti. A fandové, kteří odchod ikony na konci minulé sezóny upřímně oplakali, se na Schicka už nyní upínají. Mladý útočník totiž nejen v minulé sezóně ukázal velký příslib a podobně jako Totti není hráčem pouze do pokutového území.

Má sebevědomí a dokáže si neortodoxním způsobem poradit v soubojích jeden na jednoho. Navíc se ho podařilo „před nosem“ vyfouknout ostatním italským velkoklubům. Dalším pozitivním elementem přestupu je samotný Eusebio Di Francesco, který je vyhlášený úspěšnou prací s mladými hráči, jejichž potenciál ve většině případů dokáže využít na maximum.

Základy jsou tedy položeny slušně. Přesto má Schick k Tottimu takřka dvě kariéry daleko. Italská ikona vynikala, mimo jiné, věrností. Během své kariéry odolala Juventusu, většině italských top klubů a údajně také Realu Madrid a Barceloně. Pokud má Schcik na Tottiho návazát, další přestup nepřipadá v úvahu.

Fandové navíc musí mít pocit, že hráč za klub dýchá a na hřišti nechá srdce, duši a veškeré fyzické síly. To Totti také plnil. V podstatě až do 40 let. Třeba si kvůli českému fotbalistovi Řím také jednou zapláče.