Řekl si Moise Kean o základ, nebo další hostovačku?

Michal Micka avatar Michal Micka 2019. 03. 25. 08:55    
Čas čtení: < 1 minuta

25. 3. 2019 – Italská reprezentace zahájila nový kvalifikační cyklus vítězně. A svůj podíl na výhře 2:0 nad Finskem měl i mladý útočník z Juventusu, Moise Kean. Je dokonce tak mladý, že se stal druhým nejmladším hráčem v historii reprezentace, který se dokázal prosadit. V Serii A ovšem sedí na lavičce.

19letý Kean v duelu s Finskem nastoupil v základní sestavě. Dostal za úkol z křídla podporovat jediného klasického hrotového forvarda, Cira Immobileho, a eventuálně se sám dostávat do zakončení. To všechno bezproblémově plnil. Troufal si v soubojích jeden na jednoho a při své brance, kdy na to s Immobilem zůstal sám proti početné přesile, ukázal nebývalý cit pro výběr náběhového prostoru.

Jinými slovy, první soutěžní reprezentační zápas mu vyšel na 100%. V Juventusu ovšem za celou sezónu nastoupil v základu pouze dvakrát. Jednou v ligové soutěži proti Udinese a jednou v Coppa Italia s Bolognou, které dokázal vstřelit gól. Celkově odehrál v Serii A pouhých 100 minut a to je na hráče s tak výrazným talentem neoddiskutovatelně málo.

Tréninky po boku Ronalda a spol. samozřejmě k zahození nejsou, ovšem v 19 letech je herní vytížení tou nejzásadnější složkou rozvoje a Max Allegri tohle musí dobře vědět. Základní sestava ovšem takřa s jistotou zůstane Keanovi uzavřena. A když se podíváme na soupisku Juventusu, dává to smysl. Vedle legendárního Ronalda jsou v kádru Bernardeschi, Costa, Dybala nebo Mandžukič a ani oni nejsou mnohdy plně vytěžováni.

Pokud tedy Kean má mít správné herní vytížení, hostování je jedinou variantou. Minulou sezónu mladík strávil v Hellas Verona, kde nastupoval pravidelně. Tým ale nakonec sestoupil a mladý útočník by obecně potřeboval konkurenceschopnější prostředí. Janov, Sassuolo nebo třeba Parma by mu dle mého rozhodně nedali košem.