KVALIFIKACE: Hamilton první s těsným náskokem na Vettela a Bottase

2017. 04. 08. 15:47    
Čas čtení: < 1 minuta

8.4. 2017 – Stejně jako v prvním závodě sezony se z pole position raduje Lewis Hamilton. I tentokrát se na druhé místo postaví Sebastian Vettel. Druhou řadu na startu obsadí Finové Bottas a Räikkönen.

Úvodní část nezačal nejlépe Romain Grosjean, který se roztočil na výjezdu z poslední zatáčky, nicméně se dokázal vyhnout kontaktu se zdí. Tolik štěstí neměl Antonio Giovinazzi, který chyboval na stejném místě. I kvůli jeho nehodě nepostoupil z první části Max Verstappen, jenž měl softwarový problém se svým red bullem.

Ve druhé části se blýskl Kimi Räikkönen, který byl nejrychlejší. Nicméně Ferrari oproti Mercedesu zvolilo strategii dvou výjezdů, když se jeho jezdci vyšvihli do čela právě závěrečným pokusem.

Třetí část kvalifikace nabídla velkou bitvu mezi Ferrari a Mercedesem. Z té nakonec jako vítěz vzešel s náskokem necelých dvou desetin Lewis Hamilton před Sebastianem Vettelem, který pouze o jednu tisícinu porazil Valtteriho Bottase. Čtvrté místo bral stejně jako v Austrálii Kimi Räikkönen.

autor:www.gpf1.cz

C84FbugWsAQdotg

C84FbugWsAQdotg