La liga je naší vlajkovou lodí už dlouhé roky

2014. 03. 27. 17:03    
Čas čtení: < 1 minuta

Prakticky od počátku je naše sportovní televize spojená se španělským fotbalem a především s Primera división. Od přehlížené soutěže, která byla dlouhá léta neprávem ve stínu ostatních lig především anglické Premier league, čím dál víc diváků objevuje hravé kouzlo s jihoamerickým dotykem, se kterým se lze setkat jen na španělských fotbalových trávnících.

V minulosti se diváci mohli v rámci přímých přenosů setkat s opravdovými fotbalovými legendami. Společně jsme zažili velké loučení legendárního útočníka Raula s bílým dresem Realu Madrid. Sledovali jsme největší kouzla brazilského forvarda ve službách Barcelony Ronaldinha i následné „střídání stráží“ s Lionelem Messim. Stvoření Guardiolova týmu snů i příchod jednoho z nejúspěšnějších trenérů současnosti Josého Mourinha.

Nebylo to vždy ale jen o skvělých fotbalových zážitcích. Dne 28. srpna 2007 se přímo před televizními kamerami odehrála tragédie. Během zápasu proti Getafe přímo na hřišti zkolaboval záložník Sevilly Antonio Puerta. O několik dnů později zemřel v nemocnici na zástavu srdce. Byla to událost, která zůstala v paměti hráčů, fanoušků i diváků dodnes.

V současnosti je Primera division výstavním zbožím, které září do celého světa. Je to ligová soutěž mistrů světa i Evropy. Nabízí setkání dvou největších a nejslavnějších týmů planety – Barcelony a Realu Madrid. A samozřejmě je místem, kde na sebe pravidelně narážejí dva nejlepší fotbalisté současnosti – Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.

Na obrazovkách SPORT 1 a SPORT 2 HD mohou fanoušci španělské ligy sledovat přímé přenosy minimálně pěti zápasů v rámci každého ligového kola. Navíc každé pondělí je k dispozici shrnutí se všemi góly a podstatnými okamžiky daného kola.