Boj o semifinále mistrovství Evropy! Tažení českých házenkářů pokračuje na Sport1

2018. 01. 19. 11:42    
Čas čtení: < 1 minuta

18. 1. 2018 – Česká mužská házenkářská reprezentace překvapila v dosavadním průběhu mistrovství Evropy odbornou veřejnost, fanoušky a možná i sama sebe. Díky dvěma výhrám ve skupině D postoupila do čtvrtfinálové fáze šampionátu, který se v těchto dnech hraje v Chorvatsku. A právě boje o účast v semifinále můžete sledovat exkluzivně na televizní stanici Sport1.

Po úvodním debaklu se Španělskem postup očekával jen bezbřehý optimista a snílek. Jenže tato parta dříčů se po špatném startu neuvěřitelně semkla. Nejprve tým pod vedením trenéra Kubeše překvapil celý házenkářský svět vítězstvím nad olympijskými vítězi z Dánska a v posledním duelu skupiny si poradil s velice silným Maďarskem. Tedy s reprezentanty země, kde má házená výrazně silnější pozici než v České republice.

Tým, ve kterém září především útočník Zdráhala, si tak otevřel dveře do čtvrtfinálové skupiny, která je paradoxně na papíře slabší než ta základní. Na úvod jej čeká jeden z favoritů šampionátu a úřadující mistr Evropy Německo, poté však přijdou schůdnější soupeři: Makedonie, která překvapivě vyhrála základní skupinu, a Slovinsko, které loni vybojovalo na mistrovství světa bronzové medaile. Tým, který dokáže porazit olympijské vítěze, si ale může věřit na kohokoliv.

Harmonogram utkání českého týmu ve čtvrtfinálové skupině mistrovství Evropy:

Česká republika – Německo

19. ledna od 18:15 živě na Sport1

Česká republika – Makedonie

23. ledna od 20:30 živě na Sport1

Česká republika – Slovinsko

24. ledna živě od 16:00 na Sport1

tisková zpráva/Jan Huk