Pan Nedoceněný

2018. 06. 03. 10:02    
Čas čtení: < 1 minuta

3.6. 2018 – Sedm sezón v Premier League. V Arsenalu a Chelsea. Celkem 76 vstřelených gólů. Až do letošní v každé víc jak deset branek. V reprezentaci dal stejně gólů jako Zinedine Zidane. Za národní tým dali jen Trezeguet, Henry a Platini více branek než on. Ale stejně se na něj svět kouká trochu skrz prsty. To je osud Oliviera Girouda.

Možná se to s ním táhne už od doby, kdy před šesti lety přestupoval z Montpellieru do Arsenalu. Když ho fanoušci viděli, měli jasno. Že není dostatečně rychlý, není to lídr, není dostatečně agresivní a nemá potenciál na to, aby dával 30 gólů za sezónu. Jo a taky že se nejmenuje Thierry Henry…

Ale je neskutečně chytrým hráčem, výborně čte hru, má skvělý timing a dobře zachází s vyloženými příležitostmi ke vstřelení branky.

Pozitivní aspekty své hry ukázal i v pondělí v přípravném zápase na mistrovství světa proti Irsku. Dal sice gól „jen“ z dorážky, ale jeho výskok před prvním gólem na první hlavičku byl úžasný a jeho anticipace byla prvotřídní. Ačkoli si se klubové sezóny asi neodnesl extrémně velkou porci sebevědomí, v pondělí působil jistě, hrál s vysokou sebedůvěrou, a vnímal, co se od něj čeká. A dokázal to naplnit.

Lídrem ofenzivy by měl být v týmu „Les Bleus“ v Rusku Griezmann. Ale Giroud udělal vše pro to, aby na hrotu francouzského útoku v základní jedenáctce nechyběl.

redakce/AS/