Startuje Serie A

2015. 08. 18. 22:10    
Čas čtení: 2 minuta

18.8. 2015 – Pevně se držte. Už tento víkend začíná nová sezóna nejvyšší fotbalové soutěže v Itálii. Nejžhavějším kandidátem na zisk Scudetta nemůže být nikdo jiný než Juventus. Turínský klub v létě prodával i nakupoval ve velkém a jeho nabitý kádr bude mířit nekompromisně na první příčku. Podaří se AS, Fiorentině, Neapoli nebo Laziu sesadit Starou dámu z trůnu?

Massimiliano Allegri zvládl se svým týmem minulou sezónu téměř na výbornou. Italský mistr se prokousal až do finále Ligy mistrů a doma neměl konkurenci. V éře po Carlosi Tévezovi se bude spoléhat na gólovou produkci argentinského talentu, Paula Dybaly, který se v přípravě jevil více než dobře. Navíc se jedná o solidního rozehrávače rohů a standardních situací, po čemž byla v Juve poslední dobou poptávka. Ještě o něco více může být Allegri spokojený se setrváním Paula Pogby. Po francouzském reprezentantovi touží snad každý evropský velkoklub a o přestupu se spekuluje každý půlrok. Komplikací v úvodu sezóny může být zranění jinak neúnavného Claudia Marchisia. Giorgio Chiellini se naopak uzdravil. V domácím duelu proti Udinese by neměl chybět.

Vynikající sezónu bude chtít zopakovat také římské AS. Tým kolem legendárního Francesca Tottiho sice na Juventus na konci sezóny ztrácel 17 bodů, ovšem vzhledem ke gólové závislosti Edina Džeka, který byl do Říma zapůjčen z Manchester City, letos nikdo nemůže vyloučit setrvání klubu v absolutní blízkosti šampiona. Na rozjezd si AS udělá výlet na hřiště Hellas Verona. Lazio zůstane doma, kde nastoupí proti Boloně. Už v prvním kole se bude moci představit jedna z posil. Nizozemský talent, Ricardo Kishna, který do Itálie zamířil z jedné z nejlepších evropských líhní, týmu Ajaxu. Kdo ofenzivního záložníka/útočníka sledoval pravidelně, ví, že Lazio nákupu za 4 miliony Eur litovat nebude.

Milánské ikony, AC a Inter, letos budou chtít zlomit své nevýrazné výkony z posledních let a v lepším případě se pokusí zabojovat o Evropu. Účast v pohárech po sezóně 2015/2016 ovšem mnohem více připadá v úvahu v případě Neapole, Fiorentiny nebo Janova. Překvapení se ale určitě nevyhneme. O to zajímavější následující sezóna Serie A bude. Sledujte ji pravidelně spolu s námi.

Michal Micka