Přestupové novinky a spekulace ze Serie A

2016. 07. 13. 07:40    
Čas čtení: 2 minuta

13. 7. 2016 – Největší nápor změn v přestupovém období se teprve očekává. Přesto jsme pro vás sesumírovali, co se doposud událo a co se chystá v italské lize.

Začneme v mistrovském Juventusu, který oficiálně představil posilu z AS Řím, Miralema Pjaniče, a zálohu by podle všeho rád doplnil také o Brazilce Oscara z Chelsea. Zároveň musí dávat bedlivý pozor na Leonarda Bonucciho, o jehož služby má enormní zájem Manchester City. Stará dáme se svého lídra vzdát nehodlá a chystá se na těžkou finanční bitvu. Pro změnu do Wolfsburgu by mohl mít namířeno Simone Zaza.

V Neapoli se uklidnila situace kolem Josého Callejóna, který podepsal do roku 2020. Silný vítr ovšem stále fouká kolem nejlepšího střelce poslední sezóny, Gonzala Higuaína. Ten je v klubu vázaný do roku 2018, ale prodloužit nehodlá. Arsenal a údajně i Juventus tak cítí svou šanci. Do Anglie by se eventuálně mohl přesunout i obránce Kalidou Koulibaly. Toho si vyhlédl Everton a Neapol tak pomalu pokukuje po náhradě, kterou by se mohl stát nizozemský reprezentant Rick Karsdorp z Feyenoordu.

AC Milán po další nepovedené sezóně hodlá posílit v každé řadě. Do té zadní by mohl přijít relativně zkušený Argentinec Matteo Musacchio z Villarrealu nebo talentovaný Jonathan Tah z Leverkusenu. Do zálohy pro změnu polský rychlonožka Piotr Zielinski, který patří Udinese a skvěle zvládnul minulou sezónu v dresu Empoli, nebo vítěz tureckého titulu s Besiktasem, José Sosa.

Asi nejaktivnějším týmem posledních dnů a týdnů byla Sampdoria. Ta má v hledáčku českého útočníka Patrika Schicka a jeho příchod vypadá pravděpodobně. Už potvrzené je hostování Leandra Castána z AS Řím, který by měl nahradit Niklase Moisandera, jehož pro změnu ulovily Brémy. Řešit se bude také odchod Argentince Joaquína Correy. Tomu se zalíbila nabídka Sevilly.

Fiorentina se podle očekávání rozloučila s obráncem Facundem Roncagliou. Urostlý univerzál zamířil stejně jako jeho krajan Correa do Španělska, kde si vybral Celtu Vigo. Viola ale výrazně smutnit nemusí. Do Florencie se přesunul syn legendárního Gheorgheho Hagiho, Ianis.