Šéfové F1 by stáli o velkou cenu v ulicích Berlína

2018. 05. 23. 12:03    
Čas čtení: < 1 minuta

23. 5. 2018 – Vedení seriálu formule 1 je připraveno jednat se zástupci německého Berlína o pořádání velké ceny, pokud budou mít Berlíňané zájem. Německý trh je pro manažery F1 velmi důležitý.

„Chceme v kalendáři udržet tradiční závody,“ řekl listu Bild šéf F1 Charles Carey. „Má silný automobilový průmysl, Německo je pro nás důležité. Jsme otevřeni silničnímu závodu v Berlíně. Pokud by o něj měli Berlíňané zájem, můžeme s nimi o tom pohovořit.“

Německu končí smlouva na pořádání závodů F1. Střídavě se pořádaly velké ceny na Nürburgringu a Hockenheimringu, ale po problémech prvního z nich chyběly závody F1 v letech 2017 a 2015. Letos v červenci je poslední závod na Hockenheimringu pod stávající smlouvou.

Pořadatelé závodu už se nechali slyšet, že starý byznys model Bernieho Ecclestona, podle kterého inkasoval peníze, ale okruhy finančně ztrácely, nepřichází v úvahu.

Jako jednu z možností navrhl výkonný ředitel Hockenheimringu Jorn Teske pronájem okruhu. Promotérem Velké ceny Německa by tak nebyl Hockenheimring, ale samotné vedení F1, které by si okruh na víkend pronajalo.

Na berlínském letišti Tempelhof se o uplynulém víkendu jel závod elektrických formulí. Podle Charlese Careyho se ale FE nedá s F1 moc srovnávat.

„Formule 1 je o hrdinech, dramatech a emocích. Formule E je spíš taková pouliční párty.“

V Berlíně už se závod F1 jednou jel, a to v roce 1959 na okruhu bizarního vzhledu. Na testovací dráze AVUS (Automobil-Verkehrs- und Übungsstraße), která se sestávala ze dvou souběžných rovinek a dvou zatáček, vyhrál Brit Anthony Brooks. Vozy Ferrari obsadily stupně vítězů. Dnes je AVUS již součástí silnice č. 115 o délce 28 kilometrů.

autor: gpf1.cz