PSG potřebuje prodat hráče za 1,5 miliardy. Koho se to může týkat?

2018. 06. 16. 10:34    
Čas čtení: 2 minuta

16. 6. 2018 – Neustálé dohadování a přemítání, zda PSG porušuje pravidla finančního fair play nebo nikoli, má nyní první konkrétní výstupy. Vyšetřování UEFA přineslo, že za období 2015 – 2017 byly příjmy a výdaje klubu doloženy v takové míře, že se období dá vyhodnotit za nezávadné a v souladu s nařízeními.

UEFA ale současně potvrdila, že se bude nadále zabývat rokem 2018. A potvrzena je také spekulace médií, že Pařížané budou muset do konce června tohoto roku prodat hráče alespoň za 60 miliónů eur, aby je nestihl trest v podobě zákazu startu v evropských pohárech, a aby mohli do kádru v létě doplnit další hráče.

Částka, za kterou je třeba prodat, není na poměry PSG tak závratná, že by to mělo způsobovat nějaké dramatické situace. Navíc kdyby se potvrdily celoroční spekulace o tom, že Neymar v PSG pokračovat nebude, bylo by vystaráno. Ale Pařížané o Brazilce přijít nechtějí. A navíc není pravděpodobné, že by se všechno peklo v době, kdy se Neymar koncentruje na úspěch na mistrovství světa s brazilským národním týmem.

Kdo tedy může v PSG skončit?

Když to vezmeme rychlým výčtem, na forhontě jsou nebo z různých důvodů mohou být Angel Di Maria, Javier Pastore, Alphonse Areola, LayvinKurzawa, YuriBerchiche, Thomas Meunier a Adrien Rabiot. Mluví se také o Verrattim, ale Ital patří (třeba právě spolu s Neymrem) mezi ta aktiva, kterých by se Pařížané neradi zbavovali pod tlakem. Neznamená to, že nemůže odejít, ale nemělo by se tak stát v kýženém termínu do konce června.

Důvody, kvůli kterým se prodej jmenované sedmičky může týkat, jsou různé. Ať už nespokojenost s herním vytížením(Di Maria, Pastore, Meunier), za rok končící smlouva (Pastore, Rabiot, Areola), očekávaný příchod silné konkurence (Areola, Berchiche), nebo klackovitiost v chování a tím zhoršená pozice (Rabiot).

Variant však může být daleko více, mluví se také o Guedesovi, anglické kluby mají velký zájem o Draxlera, nespokojenost projevoval také Cavani.

Na každý pád se zdá, že ani letošní léto v Paříži klidné nebude…

redakce/as/