Před námi je kvalifikační finiš

2015. 10. 08. 00:23    
Čas čtení: 2 minuta

7.10. 2015 – Některé reprezentační výběry už mají sbaleno. O dalších účastnících evropského šampionátu ve Francii se ale ještě bude rozhodovat. Sport 1 a Sport 2 HD Vám přinese další vydatnou porci mezinárodního fotbalu. Teď už jde o vše.

Ve čtvrtek bude na programu, mimo jiné, utkání skupiny D mezi Irskem a Německem. Mistři světa podle očekávání ve skupině vedou a právě výhra proti Irům by jim mohla přinést definitivní jistotu postupu do Francie. Robbie Keane a spol. ale ještě nejsou ze hry. Navíc v Německu utkání zvládli skvěle a v nastaveném čase se prokousali k dramatické remíze 1:1.

V souběžně hraném utkání nastoupí Portuglaci proti Dánům. Severoevropané se ještě mohou probojovat na první příčku, zároveň nad nimi reálně visí hrozba barážových bojů. Cristiano Ronaldo nebude chtít v žádném případě ve Francii chybět a na domácí straně se na stadionu Municipal de Braga dá očekávat 100% nasazení.

V pátek Vám v rámci skupiny C nabídneme zápas Španělů, kteří v Logronu vyzvou Lucembursko. Svěřenci Vicenteho del Bosqueho mají v plánu před vlastními fanoušky ztvrdit postup do Francie a nic jiného než vysoká výhra se neočekává. O něco vyrovnanější by mělo být utkání mezi Černou horou a Rakouskem ve skupině G. Naši jižní sousedé svou dokonalou jízdou kvalifikací šokovali celou Evropu a Černohorci budou muset hrát s absolutním nasazením, aby udrželi naděje na barážovou příčku.

Šlágrem sobotního programu bude klání mezi Bosnou a Hercegovinou a Walesem. Skupina B zatím patří Garethu Baleovi, který se svým týmem touží po úspěchu na mezinárodní scéně, ale postup zatím jistý není. Šanci má stále Belgie, Izrael i tým kolem Edina Džeka.

V neděli nastoupí Řekové proti fotbalistům Maďarska, jimž nevyrovnaná forma ve skupině F komplikuje postupové ambice. K vidění budou i lídři ze Severního Irska na hřišti Finska a ukáží se nám také Polští reprezentanti v čele s Robertem Lewandovským. V zápase proti Irsku už by teoreticky mohli mít jistotu postupu, ale odhadovat se v současné době dá jen těžko.

Zápasy českého a slovenského týmu budou tradičně k vidění ze záznamu, každý den nabídneme přehled všech zápasů. Přejeme příjemnou zábavu.

Michal Micka