Kdo bude v PSG novým gólmanem číslo 1?

2018. 04. 20. 10:47    
Čas čtení: 2 minuta

20. 4. 2018 – Je to takový kolorit posledních sezón. V pařížském klubu najdete famózní hráče směrem dopředu, ale směrem dozadu to nebývá úplně prvotřídní. Což se znatelně prokazuje zejména v Lize mistrů v zápasech proti silným týmům (jen letos stačí vzpomenout na utkání na Bayernu a osmifinále s Realem Madrid). Tradičně pod drobnohledem je také pozice brankáře číslo 1. A v létě by měla být ještě více.

Faktem je, že letos se o brankářské pozici mluvilo méně než loni. V předešlé sezóně o místo bojovali Kevin Trapp a Alphonse Aréola a během roku se na pozici jedničky několikrát vyměnili. Oba udělali poměrně dost chyb, což zintenzivnilo diskuzi na téma „gólman v PSG je problém a největší slabina a musí se to řešit“. V probíhající sezóně se ale na pozici prvního gólmana usadil Aréola a podával dobré výkony. Určitě lepší než loni, ačkoli se ani letos nevyvaroval některých chyb. Ale pokud bychom měli mluvit o slabinách PSG v této sezóně, tady ta rozhodující nebyla. Ale to samozřejmě neznamená, že by megalomanský klub nehledal mezi tyče někoho se zvučnějším jménem.

A proto se už ve fotbalových kruzích přetřásá jméno nové gólmanské jedničky, která by se mohla v Parku princů objevit. A padají jména těch v Evropě nejžádanějších. Courtois z Chelsea, Donnarumma z AC Milán, Oblak z Atletica, Alisson z AS Řím. Svého času se ve spekulacích objevoval i Reina z Neapole.

Nejvíce se nyní mluví o Donnarummovi. Tedy o 19letém Italovi, který se v dubnu stal nejmladším hráčem, který v italské Serii A nasbíral 100 ligových startů. Jeho cena by se měla v reálu pohybovat kolem 60 miliónů €. I když se mluvilo až o 100 milionech. Právě Donnarumma se líbí prezidentu PSG, Nasseru Al Khelaifimu. Naopak sportovní ředitel klubu by raději viděl v bráně PSG Slovince Jana Oblaka. Bývalý brankář lisabonské Benficy má sice smlouvu s klubem až do roku 2021, ale v nedávných rozhovorech nevyloučil variantu, že by v příští sezóně za klub Diega Simeoneho nemusel chytat.

Kratší kontrakt, do roku 2019, má také Courtois v Chelsea. Krouží kolem něj kromě PSG také Real Madrid. Sám gólman prý o přestup do Paříže projevil zájem.

O všem takovém samozřejmě Aréola ví, a proto měl na podzim odmítnout nabídku na prodloužení kontraktu s PSG. Navenek to potom popřel, ale z logiky věci by nepřekvapilo, kdyby tomu tak mělo být. 25letý brankář, který je korunním princem francouzské reprezentace, a předpokládá se, že by se právě on měl v budoucnosti stát novým prvním gólmanem Les Bleus, nemá v zájmu nyní prodloužit smlouvu, aby za pár měsíců zjistil, že do klubu přijde nějaké velké brankářské jméno, které ho odsoudí do pozice dvojky. Jakožto odchovanec pařížské akademie by raději v PSG zůstal, ale poté, co si letos tvrdě vybojoval post gólmana číslo 1, nemá rozhodně v zájmu ho bez šance na boj zase pustit.

redakce/as/