Bitva o Francii je zpět! Vychutnávejte spolu s námi

2015. 06. 07. 19:15    
Čas čtení: 2 minuta

7.6. 2015 – Počasí sice láká ven, ale doporučujeme, abyste si na nadcházející víkend nic neplánovali. EURO 2016 je na programu už za rok a na obrazovky Sportu1 HD a Sportu2 HD se valí kvalifikační bouře. Předprázdninová reprezentační pauza znovu přinese megaporci toho nejkvalitnějšího mezinárodního fotbalu, a to si pravý fanda nejpopulárnějšího sportu na světě nemůže nechat ujít.

Už v pátek Vás čeká mimo jiné šlágr skupiny H, ve kterém si to rozdají lídři skupiny z Chorvatska a Itálie. Remíza 1:1 v Itálii ukázala, jak dobře je tým kolem Luky Modriće poskládaný. O tom samozřejmě svědčí i fakt, že pro Chorvaty byl duel v Miláně zatím jedinou bodovou ztrátou. Jenže Italové zatím také neprohráli a do Splitu pojedou s vědomím, že v případě výhry je čeká příjemný přesun na první postupovou pozici. Situaci domácímu týmu komplikuje i nedávné rozhodnutí FIFA. Za chování chorvatských fanoušků v zápase s Norskem přišla nejen finanční pokuta 50 tisíc Eur (cca 1.4 milionu korun), ale také zákaz vstupu fanoušků na stadion. V duelu tak bude panovat poněkud komorní atmosféra, ovšem o to zajímavější bude sledovat, jak velký vliv to bude mít na hru domácího týmu.

V sobotním bohatém programu se pro změnu můžete podívat na ostrovní derby. Irská reprezentace si to ve skupině D rozdá se Skoty a tentokrát nepůjde jen o lokální prestiž. Čtvrtí Irové totiž na svého soupeře ztrácí pouze dva body a možnost přesunout se na eventuální postupové místo zaručeně nebudou chtít odmítnout. V Glasgow navíc Skotsko vyhrálo těsně 1:0 a Dublin touží po odplatě. Ve stejné skupině válčí i současní mistři světa z Německa. Polská nadvláda jim nedělá dobře a v duelu na hřišti Gibraltaru si budou chtít spravit chuť, vylepšit skóre a dobře se připravit na zápas podzimu s Poláky, který se hraje 4. září. Už ve středu večer se Němci budou zahřívat v přátelském utkání proti USA. To Vám naservírujeme taktéž v přímém přenosu.

Neděle toho nabídne znovu hodně. Hvězdy Primera División si ve Španělské reprezentaci zkusí poradit s nepříjemným Běloruskem. Průběžné druhé místo ve skupině C jim sice zajišťuje postup, nicméně pokud by se nedostaly před zatím 100% Slovensko, na turnaji ve Francii by mohly panovat určité pochybnosti o tom, jestli výkonnost Španělů na MS v Brazílii byla výjimkou. Podíváme se také do Švédska, které ve skupině G zatím okupuje druhé místo, ale už třikrát remizovalo a takové výsledky se neslučují se Zlatanovými představami o světě. Černá hora, která přijede na stadion do Solny, horečně bojuje o třetí příčku a případná ztráta by mohla definitivně usmrtit postupové ambice.

Vše zmíněné a mnoho dalšího Vám nabídneme už tento víkend. Čeští fotbalisté se v pátek utkají s Islandem. Tento zápas odvysíláme od půlnoci ze záznamu.

Přejeme příjemnou zábavu!

Michal Micka