Serie A ve víru přestupových novinek

2017. 07. 04. 11:20    
Čas čtení: 2 minuta

4. 7. 2017 – Jak to vypadá, letošní letní přestupové období bude více než vydatné. Zatímco se v médiích spekuluje především o – stále ještě eventuálních – „megapřestupech“ Patrika Schicka nebo Gianluigiho Donnarummy, v pozadí se rozjely četné obchody, které v mnoha případech jednoznačně odkrývají ambice jednotlivých klubů.

A posiluje se zvláště v patrech pod Juventusem. Vicemistr Itálie, AS Řím, sice přišel o talentovaného Argentince Leandra Paredese, který zamířil do Zenitu Petrohrad, a do Liverpoolu odešel za 35 milionů eur Mohamed Salah, ovšem zálohu velmi rychle posílil o dlouho sledovaného Maxima Gonalonse z Lyonu, který už zhruba před dvěma lety koketoval s Neapolí. A k tomu se po povedeném působení v Sassuolu vrací šikovný Lorenzo Pellegrini, jemuž individuálně skvěle vyšlo působení na ME U21.

Defenzivu „Vlci“ vyztuží nizozemským reprezentantem Rickem Karsdorpem. Ten má za sebou mistrovskou sezónu s Feyenoordem a italský klub se nebál za univerzálního zadáka vysázet 14 milionů eur. A ztratit by se neměl ani 29letý Mexičan Héctor Moreno (PSV).

Ze široka se na přestupovém trhu válčí také v AC Milan. Klub zatím opustili pouze obránce Gabriel Paletta (Turín) a záložník Andrea Poli (Bologna). Suso, jak to podle posledních informací vypadá, upřednostňuje setrvání v Miláně, ačkoliv je o něj zájem mezi kluby hrajícími Ligu mistrů. A zatímco v útoku by se měli usadit portugalský megatalent André Silva (Porto) a o něco zkušenější Fabio Borini (Sunderland – hostování), zálohu by měl, kromě Francka Kessiého (Atalanta – hostování), výrazně posílit především turecký reprezentant Hakan Çalhanoğlu z Leverkusenu.

Specialista na volné přímé kopy přichází za 20 milionů eur a měl by pomoci především s ofenzivní složkou hry. V té defenzivní budou pod drobnohledem nově příchozí italský Argentinec Mateo Musacchio (Villarreal) a švýcarská hvězda se španělsko-chilskými kořeny, Ricardo Rodríguez (Wolfsburg).

Inter a Neapol zůstavají ve srovnání s „Rossoneri“ alespoň prozatím při zemi. Luciano Spalletti si přivedl pouze brankáře Daniele Padelliho z Turína, který by měl krýt záda Samiru Handanovicovi. Partenopei v současné době jednají s Pepem Reinou, který by v Neapoli ještě rád zůstal a na křídlo přivedli talentovaného Adama Ounase z Bordeaux za 10 milionů eur.

Sampdoria, která pravděpodobně už nepočítá se setrváním Patrika Schicka, bude spoléhat především na Gianlucu Caprariho, jehož se podařilo vykoupit z Interu. V obraně potom bude působit už několik let sledovaný krajní obránce Nicola Murru.

A přestupové peripetie zdaleka nekončí. V blízké době přineseme další souhrn.

redakce/mim/