Hamilton se vítězstvím ve Francii vrátil do čela, Vettel kolidoval

2018. 06. 24. 19:27    
Čas čtení: < 1 minuta

24. 6. 2018 – Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Francie 2018 poté, co mu situaci značně ulehčil Sebastian Vettel. Ten totiž hned v první zatáčce narazil do Valtteriho Bottase a oba poslal na dno průběžného pořadí.

Na stupně vítězů se tak okamžitě dostali Max Verstappen, který druhé místo udržel až do cíle, a také Carlos Sainz. Jeho renault ale takový potenciál neměl a také kvůli problémům s motorem dojel Sainz nakonec až osmý.

Na kolizi v první zatáčce doplatil Kimi Räikkönen, ale skvělou jízdou se dostal na třetí místo v cíli. Pořadím nahoru se také dobře propracovával Vettel, ale žluté pneumatiky nevydržely takové tempo a Vettel musel podruhé do boxů, kde si odpykal penalizaci 5 sekund za kolizi s Bottasem.

Po vzájemné kolizi v prvním kole vypadli dva Francouzi: Esteban Ocon a Pierre Gasly. Pro opravy musel také Fernando Alonso, kterému se už pak nechtělo dojet závod do cíle. V závěru závodu bouchla pneumatika Lance Strolla a byl aktivován virtuální safety car. Během něj si ulomil kolo také Alonso.

autor: gpf1.cz