V Bratislavě půjde o všechno

2017. 06. 14. 11:08    
Čas čtení: 2 minuta

14.6. 2017 – Slovenské házenkářské reprezentantky se v boji o účast na mistrovství světa 2017 v Německu dostaly do nezáviděníhodné situace. Uplynulou sobotu podlehly v Debrecínu Maďarkám v prvním utkání II. fáze kvalifikace o postup na světový šampionát 19:28 a do odvety proti favoritovi ve středu od 18:00 na Zimním stadionu Ondřeje Nepely v Bratislavě jdou s devítigólovým mankem. Zápas můžete sledovat dnes od 17:45 na Sport1.

Slovensko startovalo na MS naposledy v roce 1995. Prolomit 22 letou absenci bude ve středu velmi obtížný úkol. K alespoň dílčímu úspěchu, kterým by byl i jakýkoliv skalp Maďarska, by Polozovým svěřenkyním mohlo pomoci i bratislavské publikum.

V Maďarsku převládá po prvním zápase optimismus a cítí se už jednou nohou na MS 2017. Nejbližší tři dny, kdy jsou na programu odvety dvojzápasu play off, rozhodnou o devíti držitelích místenek pro evropské týmy na 23. mistrovství světa v házené žen v Německu (1. – 17. prosince 2017). Norsko jako obhájce titulu a Německo jako organizátor mají účast na MS 2017 zabezpečenou automaticky. Dánsko, Francie a Nizozemsko jdou i přímo jako semifinalisté z ME 2016.

Nominace házenkářek Slovenska na II. fázi kvalifikace MS 2017 proti Maďarsku (odveta 14. 6. o 18:00 v Bratislavě):

brankářky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Lucia Gubíková (Bemaco Prešov), Soňa Furgaláková (MHK Bytča)

pivotky: Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba / ČR), Kristína Pastorková (SHK Veselí nad Moravou / ČR)

křídla: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC / Nem.), Lucia Mikulčíková (DHK Baník Most / ČR), Alžběta Rechtorisová (DHC Sokol Poruba / ČR), Marie Holešová (Iuventa Michalovce)

spojky: Martina Skolkovová (Cercle Dijon Bourgogne / Fr.), Julia Kučerová (Kisvárdai KC / Maď.), Simona Szarková (DHK Baník Most / ČR), Alica Kostelná (DHC Sokol Poruba / ČR), Marie Olšovská (SHK Veselí nad Moravou / ČR), Veronika Habánková, Marianna Rebičová (obě Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Sofia Demajová (Bemaco Prešov), Monika Rajnohová (HK AS Trenčín)

redakce/onv/