Česká házenkářská euforie na obrazovkách Sport1 a Sport2

2018. 01. 24. 14:25    
Čas čtení: 2 minuta

24. 1. 2018 – Česká mužská házenkářská reprezentace pokračuje v dosavadním výherním tažení mistrovství na Evropy a mile překvapuje odbornou veřejnost, fanoušky a možná i sama sebe. Další boje o účast v semifinále a stejně i samotné semifinále můžete sledovat exkluzivně na televizní stanicích Sport1 a Sport2.

V Chorvatsku se hraje Mistrovství Evropy v házené mužů a v Česku nastala házenkářská euforie. Proč tolik povyku, když se házená pohybuje dle různých průzkumů popularity až ve druhé desítce sportů, a to, jak co se týká aktivního provozování, tak pasivního sledování u televize? Protože úspěch, kterého naši házenkáři na ME již nyní dosáhli, je enormní. V celém házenkářském světě se to hemží superlativy, nevyjímaje slov fantastický, neskutečný, neuvěřitelný… Zopakujme si dosavadní cestu našich házenkářů vrcholným turnajem. První zápas: debakl od Španělů obhajujících stříbrné medaile. Druhý zápas: český výběr senzačně poráží úřadující olympijské vítěze Dány o jeden gól. O jak obří úspěch se jedná, naznačuje i vypsaný kurz některých sázkových kanceláří. Na vítězství Dánů jste si mohli vsadit v nejnižším možném kurzu 1,01:1. Třetí zápas: Senzace dokonána, český tým poráží favorizované Maďarsko a z pozice outsidera skupiny postupuje do další fáze turnaje. Čtvrtý zápas: Naši házenkáři prohráli o 3 góly s Německem, bronzovým týmem z Ria. Pátý zápas: Obrat v zápasu s Makedonií, po infarktovém závěru čeští házenkáři vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem. Naděje na historický postup do semifinále stále žije, i když už je podmíněna remízou Německa se Španělskem.

Házenkářskou euforii v České republice potvrzují i raketově stoupající čísla sledovanosti zápasů české reprezentace na programech Sport 1 a Sport 2, stejně tak jako nebývalá diskuse diváků na sociálních sítích a pod články v elektronických médiích.

Následující program ME v házené mužů na obrazovkách Sport1 a Sport2:

Středa 24.1.

15:45 Slovinsko – Česká republika (Sport 1 – LIVE)

16:00 Srbsko – Bělorusko (Sport 2 – LIVE)

18:15 Švédsko – Norsko (Sport 2 – LIVE)

20:30 Německo – Španělsko (Sport 1 – LIVE)

22:30 Makedonie – Dánsko (Sport 1 – záznam)

22:45 Chorvatsko – Francie (Sport 2 – záznam)

Pátek 26.1.

18:00 Semifinále 1 (Sport 1 – LIVE)

20:30 Semifinále 2 (Sport 1 – LIVE)

Neděle 28.1.

18:00 Utkání o třetí místo (Sport 1 – LIVE)

20:30 Finále (Sport 1 – LIVE)

tisková zpráva/Jaroslav Ježek