Alonso se už letos zúčastní Le Mans a dalších vytrvalostních závodů!

2018. 01. 30. 21:08    
Čas čtení: < 1 minuta

30. 1. 2017 – Fernando Alonso bude v roce 2018 závodit v závodě na 24 hodin Le Mans, ale i v dalších podnicích vytrvalostního šampionátu WEC. Alonso nastoupí za tým Toyoty Gazoo Racing, jeho týmovými kolegy budou expiloti F1 Sébastien Buemi a Kazuki Nakadžima.

Po víkendovém debutu v závodě na 24 hodin v Daytoně přišlo rychlé rozhodnutí o účasti v Le Mans (16. června 2018 mezi GP Kanady a Francie) a dalších vybraných vytrvalostních podnicích. Alonso nastoupí v šampionátu WEC do tolika závodů, kolik jen zvládne – mělo by se jednat o Belgii, Silverstone a Šanghaj – prioritou však zůstává F1. „Nikdy jsem se nestyděl za můj cíl, a to vyhrát trojkorunu – vyhrát monackou Grand Prix, Indy 500 a 24 hodin Le Mans,“ sdělil Alonso.

„Vloni jsme zkusili Indy, byli jsme blízko, ale prošvihli to. Letos mám díky McLarenu šanci závodit v Le Mans. Je to velká výzva – hodně se toho může pokazit – ale jsem připravený a těším se na boj. Jsem velmi šťastný, že McLaren mi naslouchá a rozumí tomu, co pro mě jiné závody znamenají,“ řekl pilot britského týmu.

„To mě však ani omylem neovlivní od mého hlavního cíle, a to formule 1 s McLarenem. V roce 2018 je mým cílem být konkurenceschopný na každé Grand Prix a cítím, že máme blíže k tomu to splnit.“

Není žádným tajemstvím, že za Alonsovými starty v jiných sériích je hlavně ochota šéfa týmu Zaka Browna. Nelze se tak divit tomu, že i jeho vyjádření je čistě pozitivní. „Stejně jako Fernando, u McLaren máme závodnická srdce a náš tým je postaven na tradici soutěžení a úspěchů v odlišných odvětvích sportu. Stejně důležitá je jistota toho, že nic nenaruší naše priority ve formuli 1,“ prohlásil Brown.