Sledujte prestižní CHL na Sportu1 a Sportu2

2018. 08. 30. 12:34    
Čas čtení: 2 minuta

30. 8. 2018 - Na televizních stanicích Sport1 a Sport2 již tento týden startují podzimní hokejové hody. Už dnes rozehrají svá úvodní utkání české a slovenské celky v prestižní hokejové Lize mistrů (CHL).

Hokejová Liga mistrů si již dokázala najít cestu do srdce nejednoho fanouška a konkrétně v českém a slovenském prostoru je zřejmé, že rozhodně má co nabídnout.

Sezóna 2018-19 bude pátou v novodobé historii soutěže a současně druhou ve stávajícím formátu, kdy se počet účastníků zredukoval na 32 a kvóty pro kvalifikaci se zúžily ryze na sportovní aspekt, což vydatně přispělo atraktivitě zápasů. Nyní se potkávají opravdoví mistři svých zemí, vítězové základních částí nejlepších evropských soutěží či týmy z jejich úzké špičky. České celky se v minulé sezoně přesvědčily, že i tento konkurenčně tvrdý boj přináší ovoce a hned dva z nich se probojovali do semifinále.

Do nové sezony vstoupí právě jako jeden ze semifinalistů tým Třinec, který prokázal v minulé sezoně obrovské odhodlání, když dokázal vyřadit dva elitní švédské celky Malmo a Brynas. I přes krátké námluvy s českým národním týmem zůstává u kormidla trenérsky možná ne tolik zkušený, ale nesmírně efektivní Václav Varaďa, který do svého týmu příliš nezasahoval, což může být značná výhoda. Oceláři si nejen ponechají chuť a dravost porovnávat se s evropskou špičkou, ale také budou disponovat loňskými zkušenostmi.

Dalšími účastníky nalosovanými do základních skupin jsou hradecký Mountfield, loňský debutant a český extraligový mistr Kometa Brno a navrátilec v podobě HC Škoda Plzeň. Slovenské barvy bude hájit úřadující šampion z Banské Bystrice, který již v základní skupině vyzve v zajímavém bratrovražedném souboji tradičně silnou plzeňskou Škodovku.

„CHL se díky systematické práci dostala na skvělou úroveň a je velmi pozitivní, že se v ní české a slovenské týmy neztrácejí. Třinec v minulé sezoně ukázal příkladné nasazení, na které když naváže, může klidně zvítězit. To samé platí pro ostatní naše zástupce. Záleží jen na přístupu,“ komentuje Ondřej Voršilka.

Přehled nejbližších přímých přenosů z CHL:
HC Škoda Plzeň – HC Lugano, PP na Sport1 ve čtvrtek 30. srpna od 16:45
Banská Bystrica – JYP Jyväskylä, PP na Sport1 ve čtvrtek 30. srpna od 19:30
Mountfield Hradec Králové – Norimberk Ice Tigers, PP na Sport1 v pátek 31. srpna od 16:45
Oceláři Třinec – Djurgaarden IF, PP na Sport2 v pátek 31. srpna od 17:15
HC Škoda Plzeň – JYP Jyväskylä, PP na Sport2 v sobotu 1. září od 16:15
Banská Bystrica – HC Lugano, PP na Sport2 v sobotu 1. září od 19:00
Mountfield Hradec Králové – Rouen Dragons, PP na Sport1 v neděli 2. září od 17:15
Oceláři Třinec – Tappara Tampere, PP na Sport2 v neděli 2. září od 17:15
Kometa Brno – Neman Grodno, PP na Sport1 ve čtvrtek 6. září od 17:45
JYP Jyväskylä – HC Škoda Plzeň, PP na Sport1 v pátek 7. září od 18:00
Djugarden IF – Oceláři Třinec, PP na Sport2 v pátek 7. září od 18:30

tisková zpráva/onv/