Příprava je minulostí, blíží se ostrý start NFL

2018. 09. 03. 13:14    
Čas čtení: 2 minuta
NFL

3.9.2018 – Máme za sebou poslední týden předsezónních zápasů a vše se už schyluje k úvodnímu výkopu sezóny 2018, která odstartuje zápasem Eagles proti Falcons. V NFL se však těsně před startem sezóny lámaly rekordy s novými smlouvami. Více o velkých podpisech v tradičním týdenním shrnutí.

Týmy NFL se před startem základní části plácly přes kapsu a v nejslavnější lize amerického fotbalu se přepisovaly rekordy. Několik hráčů si zajistilo živobytí pro několik generací historickými podpisy.

Jeden z nejlepších hráčů v celé NFL Aaron Rodgers z Green Bay Packers je nyní i placen jako nejlepší hráč. Rodgers podepsal s Packers prodloužení smlouvy o čtyři roky, ve kterých si přijde na 134 milionů dolarů. Rodgers z těchto peněz dostane historický podpisový bonus ve výši 57,5 milionu dolarů a do konce března si vydělá hned 80 milionů z celkové částky. Green Bay si tak pojistilo jednoho z nejlepších QB historie až do roku 2024.

Dalším hráčem, který podepsal rekordní smlouvu je WR Giants Odell Beckham Jr., který se upsal týmu z New Yorku na pět let, ve kterých si přijde na 95 milionů dolarů. Beckham má celkem 65 milionů dolarů garantovaných a 41 milionů dostane v době podpisu smlouvy.

Dalším obrovským podpisem je DT Rams Aaron Donald. Jeden z nejlepších obránců ligy, který měl malou osobní stávku ohledně své smlouvy se nakonec dohodl s Rams na šestileté smlouvě, ve které si přijde na 135 milionu dolarů, ze kterých má 87 milionu garantovaných. Z Donalda se tak stal nejlépe placený obránce v historii ligy.

Zároveň se smlouvou Rodgerse se Green Bay rozloučili s náhradním quarterbackem Brettem Hundley, kterého poslali do Seahawks za výběr v šestém kole letošního draftu. Hundley tak místo Rodgerse bude krýt záda dalšímu skvělému QB – Russelovi Wilsonovi.

WR Tyler Lockette prodloužil s týmem Seattle Seawaks smlouvu o tři roky za téměř 32 milionu dolarů. Tento rychlonohý mladík, který byl ve své nováčkovské sezóně vybrán do Pro Bowlu tak zřejmě z části nahradí zraněného Bouga Baldwina, který má přetrvávající problémy s kolenem, které ho budou dle zákulisních informací limitovat skrz celou sezónu.

Hned dva své defenzivní linemany si pojistil tým Cincinnati Benglas. Geno Atkins a Carlos Dunlap budou hrát za Bengals minimálně čtyři, respektive tři roky. DT Atkins podepsal smlouvu na čtyři roky za 65 milionů dolarů a jeho kolegaDE Dunlap na tři roky za 45 milionů dolarů. Defenzivní lajna Bengals tak rozhodně po danou dobu bude patřit k těm nejobávanějším.

Podepisovalo se i na ofenzivní lajně. New England Patriots prodloužilo smlouvu svému ofenzivnímu guardovi Shaqu Masonovi, který si přijde na 50 milionu dolarů, které si vydělá za pět let svých služeb. Pats si tak rozhodně chtějí ochránit svého nestárnoucího QB Bradyho a pomoci mu k jeho snu hrát do svých 45 let. Patriots navíc přidali peníze i své největší ofenzivní hvězdě Robu Gronkowskimu, který si nyní může za své výkony vydělat o 4 miliony dolarů více. Důvod k úsměvu má tedy nejen on, ale i Tom Brady.

Nové působiště bude mít od tohoto týdne i QB Teddy Bridgewater. Ten byl vyměněn z týmu New York Jets do New Orleans Saints za výběr ve třetím kole draftu 2019. Vypadá to tedy, že starter stíhaček z New Yorku bude v letošním roce nováček Sam Darnold.

Jan Štiegler