Shrnutí druhého týdne NFL

2018. 11. 05. 10:02    
Čas čtení: 3 minuta

18.9.2018 – Nový rekord NFL, který vytvořil mladík na pozici QB. Druhá remíza v prvních dvou týdnech základní části poprvé od roku 1973. Odchod do fotbalového důchodu v poločase utkání. Výměna talentovaného, avšak problémového WR. Toto všechno nám naservírovala NFL ve svém druhém týdnu.

O tom, jak se bude dařit Kansas City Chiefs bez svého QB z posledních let Alexe Smitha a jak moc připravený je Patrick Mahomes, který převzal otěže v KC, spekuloval snad každý fanoušek tohoto týmu. Mahomes ale v prvních dvou týdnech ukazuje, že vedení Chiefs udělalo výtečný tah. Mladý rozehrávač i ve svém druhém zápase sezóny řádil a proti Pittsburghu si připsal hned šest pasových touchdownů! K tomu připočteme 4 z prvního týdne a máme tu nový rekord NFL v počtu naházených touchdownů v prvních dvou týdnech základní části. Mahomes se znovu mohl opřít o své spoluhráče, když TE Kelce nachytal 109 yardů a připsal si dva tochdowny, rychlonohý WR Hill si také připsal jeden zachycený TD. Chiefs zaskočili Steelers a po první čtvrtině vedli, díky třem touchdownovým přihrávkám Mahomese, 21-0. Steelers ale nezahodili zbraně a ve druhé čtvrtce kontrovali stejnou mincí, když do poločasu srovnali stav utkání na 21-21. Do druhé půlky se tak šlo za vyrovnaného stavu a byli to znovu Chiefs, kteří udeřili jako první. Stejně jako v prvním poločase však odpověď Steelers přišla rychle a domácí celek znovu vyrovnal. Konec třetí čtvrtiny a začátek čtvrté však patřil hostům a hráči Kansas City po dvou TD odskočili svému soupeři. Steelers se ještě snažili o comeback v posledních minutách hry, ten se však nepovedl a Pittsburgh tak nezvítězil ani ve svém druhém utkání sezóny. CHIEFS 42, STEELERS 37.

Zajímavá a kuriózní situace se přihodila v zápase Buffala Bills proti LA Chargers. Domácím Bills se hrubě nepovedl vstup do utkání a v poločase prohrávali proti týmu z Los Angeles 28-6. To by však nebylo nic až tak překvapivého, když se podíváme na výkony Bills v tomto roce. Co ale neobvyklé bylo, že CB Vontae Davis řekl svým trenérům v šatně, že už nechce hrát fotbal a ukončuje tak kariéru. Něco, co pak většina hráčů komentovala, že nezažila ani nikdy neslyšela, že by se mohlo přihodit. Davis údajně ihned opustil tým a pak skrz sociální média podal prohlášení, že už se necítí na hraní na nejvyšší úrovni. Bývalý hráč Colts nebo Dolphins tak ukončil svou hráčskou kariéru jedním z nejvíce kuriózním momentem v historii NFL. Bills už bez Davise v druhé půlce nedokázali otočit utkání s Chargers a prohráli 31-20.

Jedním z vrcholů druhého hracího týdne byl zápas Packers proti Vikings. Dva týmy z divize NFC North si to rozdali o první místo a byl to zápas hodný bojům v play off. Domácí Packers drželi otěže zápasu ve svých rukou, když ještě ve čtvrté čtvrtině vedli 20-7. V poslední čtvrtině základní části se však děli věci. Vikings nejprve mocně dotahovali domácí celek, což se jim nakonec 36 vteřin před koncem po touchdownu WR Thielena a dvoubodovém potvrzení Diggse povedlo. Jenže půl minuty je pro Aarona Rodgerse spousta času a ten stihnul dostat svůj tým na vzdálenost pro vítězný field goal. Ten se s vypršením času kickerovi Crosbymu povedl, jenže Mike Zimmer, hlavní trenér Vikings si stihl vzít timeout, tak aby „zmrazil“ domácího kopáče. To se mu povedlo a Crosby svůj druhý pokus netrefil a šlo se do prodloužení. V něm tahali za delší konec hráči Vikings ale smutným hrdinou se stal kicker Carlson, který dvakrát netrefil potencionální vítězný FG, včetně krátkého 35y pokusu s vypršením času. Oba týmy se tak rozešli po zásluze smírně a v NFL se stalo poprvé od roku 1973, že v prvních dvou týdnech základní části skončili dva zápasy nerozhodně. VIKINGS 29, PACKERS 29.

Velké věci se udály i mimo hřiště. V Clevelandu došla trpělivost s jedním z nejtalentovanějších WR v lize. Josh Gordon, kterého i přes jeho suspendace drželi Browns tři roky na soupisce, se před zápasem ukázal znovu v podezřelém stavu, a to už bylo moc i na trenéra Hue Jacksona. Ten se tak rozhodl Gordona propustit. To se však nakonec nestalo, protože do hry vstoupili Patriots, kteří si pro Gordona šáhli a poslali za něj výběr v pátém kole draftu. Pokud Gordon zůstane na hřišti a nebude mít problémy s nelegálními látkami, získal Tom Brady další nebezpečnou zbraň do svého útoku.

Hot&Cold:

HOT week 2:

FitzMagic – i v druhém týdnu Ryan Fitzpatrick z Tampy ukázal, že to letos myslí vážně. 402y a 4 TD proti obhájcům Super Bowlu, při vítězství 27-21. Klobouk dolů.

COLD week 2:

Obrana New England Patriots, která zahrála svkěle v prvním týdnu proti Texans byla v zápase proti Jaguars naprosto neškodná. I díky tomu Jags porazili svého soupeře 31-20

Week 2:

Panthers-Falcons 24:31, Browns-Saints 18:21, Dolphins-Jets 20:12, Texans-Titans 17:20, Colts-Redskins 21:9, Cardinals-Rams 0:34, Lions-49ers 27:30, Raiders-Broncos 19:20, Giants-Cowboys 13:20, Ravens-Bengals 23:34, Seahawks-Bears 17:24

Jan Štiegler