Mercedes: Esteban Ocon bude jednou pro nás jezdit

2018. 11. 05. 10:11    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

21. 9. 2018 - Navzdory dřívějším nabídkám Mercedes Estebana Ocona jiným zájemcům neuvolní, a to ani "za milion let". Jednou totiž bude závodit pro Mercedes.

Esteban Ocon s ohledem na změnu vlastníků ve Force Indii přijde o místo. Jinde jej ale nemůže najít, protože týmům vadí jeho manažerský vztah s Mercedesem, který mu spravuje kariéru.

Šéf Mercedesu Toto Wolff se nechal slyšet, že kdyby to mělo Oconovi zachránit kariéru, tak jej uvolní. Teď změnil názor. A místo toho uvolnil jiného pilota ze svého programu, Pascala Wehrleina, který má nyní šanci dostat se do Toro Rosso a zabrat tak místo Oconovi.

„Ocona nepustíme ani za milion let, protože jednou bude jezdit za Mercedes a vyhrávat pro něj závody a tituly,“ řekl Wolff. „A ukáže tím všem ostatním, že udělali chybu. To, co se letos v červenci a srpnu stalo, je neuvěřitelné. Tolik politiky v zákulisí, skryté úmysly, lži a v důsledku toho ti správní kluci nebudou mít příští rok místo. Esteban bude pravděpodobně jedním z nich. Ale my se o něj postaráme. Jsem si stoprocentně jistý, že je to hvězda budoucnosti.“

autor: gpf1.cz