Shrnutí 3. týdne NFL

2018. 11. 05. 10:41    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

26. 9. 2018 – V NFL je za námi třetí hrací týden a v nejslavnější lize amerického fotbalu bylo znovu na co se dívat. Třetí týden se bohužel nesl ve znamení několika zranění klíčových hráčů, ale i parádních výkonů na hřišti.

635. To je číslo, které si rozhodně budou pamatovat fanoušci Clevelandu Browns. Je to přesný počet dní, kdy tým z Ohia naposledy zvítězil v základní části NFL. Téměř dva roky tak fanoušci Clevelandu čekali na ten blažený pocit, když po konci zápasu budou mít na světelné tabuli jejich Browns více bodů než soupeř. Čtvrteční předehrávka proti Jets se však na jejich domácím stadionu nevyvíjela vůbec dobře. Runningback Jets Isaiah Crowell zaznamenal v první polovině dva běhové touchdowny a domácí QB Taylor nemohl vůbec najít rytmus, když těsně před koncem prvního poločasu zkompletoval pouze 4 ze 14ti přihrávek pro 19 yardů. Klíčový moment zápasu přišel tři minuty před koncem druhé čtvrtiny. Taylor byl sackován LB Williamsonem a udeřil se do hlavy. Na sideline neprošel testem na otřes mozku a musel tak být ze zápasu odvolán a na jeho místo nastoupila jednička letošního draftu Baker Mayfield. Na stadionu tak zavládlo obrovské nadšení a pravděpodobně nová éra Browns byla odstartována. Mayfield hned ve svém prvním drivu rozdával přesné přihrávky a dokázal svůj tým dostat na pozici pro fieldgoal, ze kterého před koncem poločasu Browns snížili. Druhá půlka byla už ve znamení nabuzených Browns, kteří hráli skvěle v obraně, a díky precizní práci Mayfielda, který naházel 201y a RB Hydea, který naběhal 98y a přidal dva touchdowny otočili vývoj zápasu. Jets se v posledním drivu snažili o comeback, ten se jim však nepovedl a Browns tak po 635 dnech mohli slavit vítězství. Včera také Brownsjmenovali Mayfieldastarterem na další zápas a uvidíme, jak moc nám toho mladý rozehrávač předvede proti Raiders. JETS 17, BROWNS 21.

Ani ve třetím hracím týdnu nebyli fanoušci ochuzeni o prodloužení po základní hrací době, když po šedesáti minutách nebyl znám vítěz utkání mezi Falcons a Saints. Je potřeba říct, že se jednalo o přestřelku jako z divokého západu a fanoušci ofenzivního fotbalu si přišli na své. Oba týmy se skrz utkání střídaly ve vedení, a to díky skvělé hře obou útoků. Za Falcons skóroval hned 3x nováček Ridley, který si navíc připsal i 146y vzduchem ze sedmi zachycení a konečně se ukázal proč ho Falcons draftovali tak vysoko v letošním draftu. Matt Ryan hodil celkem 5 touchdownů a zaznamenal 374y, ale ani to na vítězství nestačilo. DrewBrees totiž nebyl pozadu a naházel 396y a tři TD vzduchem a pro dva si doběhl sám. Nejprve necelé dvě minuty před koncem srovnal skóre utkání a pak následně rozhodl v prodloužení. Největší oporou mu byl RB Kamara, který zaznamenal 184 celkových yardů a hlavně v drivu v prodloužení byl klíčovou postavou Saints. Ti se i díky jeho běhům a zachycení dostali těsně před endzónuFalcons, kde pak z hranice 1 yardu Brees prošel až do endzóny a zajistil Saints druhé vítězství v sezóně.SAINTS 43, FALCONS 37.

Nejenom hezké sportovní výkony, ale i vážné zranění byly k vidění ve třetím týdnu NFL. QB 49ers Jimmy Garoppolo si v zápase s Chiefs přetrhl vazy v koleni a sezóna tak pro tohoto nadějného rozehrávače bohužel skončila. Stejné zranění pak potkalo i DE Miami Hayese, který ve snaze vyhnout se vážnějšímu nárazu do QB, tak aby nedostal faul za přílišnou hrubost, si přetrhnul vazy v koleni. Další ztrátu v secondary zaznamenali Falcons, kteří přišli o DB Allena, který si přetrhnul Achilovku a bude svému týmu chybět do konce sezóny.

PittsburgSteelers řeší mimo herní krize i krizi mimo hřiště, když hvězdný RB Bell stále není s týmem a pokračuje ve své stávce za dlouhodobý kontrakt. Steelers údajně přetekla trpělivost a nabízí Bella k výměně ostatním týmů. Uvidíme, zdali se dočkáme další „blockbuster“ výměny v tomto roce.

Hot&Cold:

HOT week 3:

•    CarsonWentz – který se po zranění kolene z minulého roku objevil poprvé v sestavě úřadujících šampionů a hned je dovedl k vítězství nad Colts

COLD week 3:

•    Minnesota Vikings – po remíze s Packers, které předcházeli sporné zákroky a fauly, narazili na zatím bezzubé Bills a prohráli rozdílem třídy 27:6

Week 3:

Patriots – Lions 10:26, Broncos – Ravens 14:27, Bengals – Panthers 21:31, Giants – Texans 27:22, Titans – Jaguars 6:9, 49ers – Chiefs 27:38, Raiders – Dolphins 20:28, Bills – Vikings 27:6, Colts – Eagles 16:20, Packer – Redskins 17:31, Chargers – Rams 23:35, Bears – Cardinals 16:14, Cowboys – Seahawks 13:24, Steelers – Buccaneers30:27


Jan Štiegler