Shrnutí 4. týdne NFL

2018. 11. 05. 10:57    
Čas čtení: 2 minuta
NFL

2.10.2018 – Čtvrté kolo NFL je za námi a v lize zůstávají už jen dva neporažené týmy. Celkem 9 utkání skončilo rozdílem jednoho skórování a NFL znovu ukazuje, že každý týden může zvítězit jiný tým.

Utkání kola mohli diváci vidět hned ve čtvrteční předehrávce, když LA Rams hostili na svém stadionu Minnesotu Vikings. Jednalo se tak o souboj dvou týmů, které jsou pasováni jako největší favoriti na postup do Super Bowlu z konference NFC. A zápas to byl opravdu skvělý. Útoky obou týmů předváděly parádní akce a skóre se posunovalo z jedné strany na druhou. Rams si nakonec ve druhé čtvrtině vypracovali vedení o jeden touchdown a to hlavně díky spolupráci Goff-Kupp, když domácí rozehrávač naházel hned 465y a 5 TD a z toho 162 a dva touchdowny právě do rukou mladého WR Kuppa. Kirk Cousins hrál také skvěle, ale ani jeho 422y a tři touchdowny nestačili, když si Rams závěr zápasu pohlídali a udrželi své vedení z prvního poločasu. Rams tak zatím v letošní sezóně nepoznali hořkost porážky, avšak Minnesota i přes dobré výkony je na bilanci 1-2-1. VIKINGS 31, RAMS 38.

TE Bengals Tyler Eifert utrpěl v zápase s Falcons další velké zranění, když si zlomil kotník a znovu tak pro něj sezóna končí předčasně. Bengals se ale z této ztráty dokázali oklepat a v přestřelce proti Falcons nakonec, i díky 337y a 3 TD Andyho Daltona, porazili Falcons, kteří tak podruhé za sebou těsně prohráli a spadli na bilanci 1-3. BENGALS 37, FALCONS 36.

Nejstarší hráč celé NFL, kicker Adam Vinatieri, překonal rekord v počtu trefených field goalů, když v zápase s Texans trefil už svůj kop číslo 565 a předstihnul tak Mortena Andersena. To jediné však mohlo Colts po konci utkání těšit, protože ti neproměněným čtvrtým downem na vlastní půlce v prodloužení a následným field goalem Texans přišli o vítězství a připsali si třetí porážku v sezóně. TEXANS 37, COLTS 34.

Sezóna, ale dost pravděpodobně i jedna velká kapitola v historii Seatllu Seahawks, skončila v neděli na hřišti Arizony Cardinals pro safetyho Earla Thomase. Zkušený safety, který celý rok není spokojený se svým kontraktem a měl už několik malých osobních stávek a ostrých výměn se svými trenéry si zlomil nohu a v letošní sezóně dohrál. Thomas dokonce ukázal na svou sideline zdvižený prostředníček, když byl odvážen ze hřiště a jeho kariéra u Seahawks tak pravděpodobně skončila. Thomas bude po sezóně volným hráčem a nikdo nepředpokládá, že se do Seahawks vrátí. Seattle i bez svého safetyho nakonec porazili Cardinals, když se s vypršením času trefil z pole kicker Janikowksi z 52 yardů. SEAHAWKS 20, CARDINALS 17.

Po čtvrtém týdnu se do NFL a do svých týmů zapojí také několik velkých jmen, které měli od ligy suspendaci na první čtyři týdny základní části. New England Patriots už vyhlíží návrat WR Juliana Edelmana, který by se hned mohl zapojit do čtvrtečního utkání proti Colts. Saints znovu utvoří duo runningbacků Kamara-Ingram, když druhý jmenovaný se vrací po 4-zápasové suspendaci. Dalšími hráči jsou: LB Burfic (Bengals), DT Irving (Cowboys), DT Liuget (Chargers), CB Smith (Ravens), CB Worley a OL Alexander (Raiders).

Hot&Cold:

HOT week 3:

LA Rams – jeden ze dvou zatím neporažených týmů jasně dominuje konferenci NFC a v zápasech sází svým soupeřům v průměru 35 bodů.

COLD week 3:

HC Colts Frank Reich a jeho neúspěšný čtvrtý down na vlastní půlce v prodloužení, díky kterému Colts prohráli s Texans.

Week 4:

Ravens-Steelers 26:14, Dolphins-Patriots 7:38, Eagles-Titans 23:26 po prodloužení, Buccaneers-Bears 10:48, Lions-Cowboys 24:26, Bills-Packers 0:22, Jets-Jaguars 12:31, Browns-Raiders 42:45 po prodloužení, 49ers-Chargers 27:29, Saints-Giants 33:18, Chiefs-Broncos 27:23

Jan Štiegler