Král mezi novodobými míči patří Lize národů

2018. 11. 05. 10:58    
Čas čtení: < 1 minuta

3. 10. 2018 - Už v září odstartovala zbrusu nová mezinárodní soutěž UEFA Liga národů, v rámci níž si to v soutěžních zápasech rozdá všech 55 členů evropské fotbalové asociace. Základní část se celá odehraje na podzim 2018 a vrcholit bude na jaře následujícího roku. Mimo nově navrženou trofej se hraje také o postup na evropský šampionát v roce 2020. Sport1 a Sport2 vlastní na Ligu národů vysílací práva a v každé reprezentační pauze nabízí enormní porci přímých přenosů. Při té příležitosti se sluší a patří představit speciální míč, se kterým se v soutěži hraje.

Míč pro UEFA Ligu národů vyrobila německá firma Adidas, která se mimo jiné specializuje na míče pro Ligu mistrů a velké mezinárodní turnaje. Technické atributy jsou v tomto případě podobné jako v případě novinky pro světový šampionát v Rusku, Telstar18. Míč dává hráči pocit lehkosti a dobré ovladatelnosti, ale zároveň je po kontaktu s kopačkou přirozeně dynamický a nevytváří na nohu zbytečný tlak.

Speciální „pixelovaný“ vzor míče potom napomáhá ideálnímu dosednutí na kopačku i trávník v jakémkoliv počasí a hodí se i při eventuálním točení míče při střelbě či přihrávce. Toho se dá skvěle využít zvláště při technických standardních situacích.

Design je promyšlený a inspirovaný především specifickým logem a barvami UEFA Ligy národů. Doplněný je bílým a metalickým backgroundem. Barvy jednotlivých designových „vlajek“ jsou schválně navrženy tak, aby působily dojmem, jako by se s míčem už několikrát hrálo. Každý jednotlivý panel míče má totožnou velikost a poskytuje tak hladký a rovnoměrný tvar, což souvisí se zmiňovaným povrchem a skvělou ovladatelností nejen při prudším kontaktu s kopačkou.

Jedná se o opravdu exkluzivní zboží, které můžete zakoupit například na internetových stránkách futbalshop.sk.

 
redakce/mim/