Ronaldo, Hamšík, Schick a další hvězdy zabojují o italské poháry exkluzivně na Sport1 a Sport2

2018. 11. 05. 12:41    
Čas čtení: < 1 minuta

16.10.2018 – Italský fotbal se vrací na stanice Sport1 a Sport2. Od prosince budete moci sledovat ty největší fotbalové hvězdy v poháru Coppa Italia a superpoháru Supercoppa Italiana.

Už brzy tak uvidí v akci třeba hvězdného Cristiana Ronalda a jeho Juventus Turín nebo italskou klubovou smetánku, do které patří SSC Neapol, římské celky AS Řím a Lazio či duo z průmyslového srdce severu Itálie AC Milán a Inter Milán. Zároveň budou mít možnost pravidelně držet palce českým a slovenským zástupcům na Apeninském poloostrově. V živých přenosech tak budou moci sledovat reprezentanty Patrika Schicka, Jakuba Jankta nebo Antonína Baráka na české straně a na té slovenské Marka Hamšíka, Davida Hancka nebo Milana Škriniara.

V Itálii se pohárová sezona dělí na dvě poloviny. V té první se v letních měsících nejprve utkají týmy z nižších soutěží Serie B, C a D a nejslabší týmy Serie A. V prosinci si to pak v živých přenosech na stanicích Sport1 a Sport 2 rozdají o osm vstupenek do bojů proti italské elitě. S tou se v rámci souboje nejlepších 16 pohárových týmů poměří v lednu. Po čtvrtfinále a semifinále je pak závěrečný boj o pohár pro vítěze Coppa Italia na programu 25. dubna na Stadio Olimpico v Římě. Fanoušky tak čeká celkem 25 přímých přenosů.

A pozor, to není vše. Vítěz poháru získá právo utkat se o prestižní italský superpohár Supercoppa Italiana. Ten se uskuteční netradičně v polovině ledna. Také tento hvězdný duel bude možné sledovat na stanicích Sport1 a Sport2 a diváci ani nebudou muset čekat do konce letošní sezony. Již v polovině ledna 2019 se mohou těšit na atraktivní konfrontaci Ronaldova Juventusu, vítěze ligy i poháru z minulé sezony s finalistou poháru AC Milán. A nejen termín bude netradiční. Hrát se totiž bude v exotickém hlavním městě Saudské Arábie Rijádu.

redakce/TZ/