Shrnutí šestého týdne NFL

2018. 11. 05. 12:42    
Čas čtení: 3 minuta
NFL

16. 10. 2018 – Šesté kolo slavné NFL nabídlo trhák v podobě souboje dravého mládí proti zkušenostem, respektive dvou týmů, které jsou hodnoceni jako největší favoriti konference AFC. Nejslavnější liga amerického fotbalu nám také připomněla, jak je důležité míti Rodgerse.

Souboj Kansas City Chiefs s New England Patriots nabídl souboj dravého mládí v podobě QB Chiefs Patricka Mahomese proti zkušenostem a symbolu úspěchu poslední dekády QB Toma Bradyho na straně Patriots. Zároveň se také jednalo o utkání neporažených Chiefs na horké půdě Patriots, kteří po trochu rozpačitém vstupu do sezóny znovu ukazují, že patří k absolutní špičce celé NFL.

Toto střetnutí nám tak mělo ukázat, jak na tom oba týmy jsou a kdo bude mít výhodu ze vzájemného zápasu, až se bude nasazovat do vyřazovacích bojů. První polovina patřila domácímu celku, který zaznamenal hned 24 bodů, když se dvakrát po zemi prosadil mladý nováček na pozici runningbacka Michel a svůj první TD po suspendaci zachytil z rukou Toma Bradyho WR Julian Edelman. Hosté se naopak nemohli prosadit za plný počet bodů, tak museli vzít za vděk alespoň tři fieldgoalykickera Butlera, kterými korigovali na 24-9. Po poločasové přestávce však vlétl do třetí čtvrtiny zcela jiný tým Chiefs a ten dominoval celou třetí čtvrtinu, když hosté zaznamenali hned 17 bodů a snížili tak stav utkání na 26-27 z jejich pohledu. Do čtvrté čtvrtiny se tak šlo téměř za vyrovnaného stavu a až poslední dějství mělo určit, zdali Chiefs zůstanou neporaženi, nebo Patriots uhájí své domácí hřiště. Patriots nejprve fieldgoalem Gostowskiho odskočili na rozdíl čtyřech bodů, aby záhy rychlonohý WR Hill poslal Chiefs svou zachycenou přihrávkou v endzóně do vedení.

To ale netrvalo dlouho když Tom Brady zapomněl na svůj věk a neohroženě se vrhl do endzóny po vlastní ose a připsal si běhový TD, který znovu posunul do vedení New England. Následný drive Kansasu byl pak zastaven a kicker Gostkowski z 50y poslal Patriots do sedmibodového vedení. To však trvalo pouze jednu akci, když WR Hill znovu ukázal, že patří mezi nejrychlejší hráče celé ligy, a po 75y zachycení doběhl s míčem až do endzónyPats a vyrovnal. Jenže Tom Brady má zkušenosti s vítěznými drivy, a to ukázal i v tomto zápase. Neohroženě posouval svůj tým směrem ke koncové zóně Chiefs a díky dlouhému pasu na TE Gronkowskiho se Patriots dostali do redzóny soupeře. Tam, s vypršením časového limitu proměnil svůj kop z pole Gostkowski a Patriots tak uštědřili Chiefs jejich první prohru v sezóně. CHIEFS 40, PATRIOTS 43.

Jak je důležité míti Aarona Rodgerse se znovu přesvědčili fanoušci Green Bay Packers, ale i celé NFL. Packers na domácím stadionu v pondělní dohrávce trochu překvapivě prohrávali s 49ers, které sužuje jedno zranění za druhým, a po celý zápas byli rozhodně horším týmem. Packers dokonce dvě minuty před koncem ještě prohrávali o sedm bodů, ale pak znovu přišel „Rodgerstime“. QB domácích nejprve našel WR Adamse, který vyrovnal skóre utkání, aby následně obrana Packers zastavila útok 49ers a dala svému quarterbackovi šanci na finální obrat. Rodgers dokázal zrežírovat drive z vlastních 10y a postupně se propracoval až na soupeřovu polovinu hřiště, přesněji na 9y linii. Tam se s vypršením času pro základní hrací dobu trefil kickerCrosby, který tak napravil svůj otřesný výkon z minulého týdne a zajistil Packers vítězství a třetí výhru v sezóně. 49ERS 30, PACKERS 33.

RB FalconsDevontaFreemen bude muset podstoupit operaci třísel a bude svému týmu chybět několik zápasů. Falcons tak v letošním roce vinou zranění přichází o dalšího hráče základní sestavy a jsou opravdovými smolaři co se zranění týče a sezóna jim pomalu začíná proklouzávat mezi prsty.

Ve věku 65 let bohužel zemřel vlastník Seatllu Sehawks Paul Brown, který podlehl dlouholeté nemoci. Brown se velkou měrou zasloužil o obrovskou popularitu fotbalu v Seattlu a bude celé fotbalové rodině NFL velice chybět.

Hot&Cold:
HOT week6:LA Rams – po vítězství 23:20 nad Denverem tak zůstávají jediným neporaženým týmem
COLD week6:Obrana Jaguars – která dovolila útoku Cowboys 40 bodů

Další výsledky:
Eagles-Giants 34:13, Buccaneers-Falcons 29:34, Steelers-Bengals 28:21, Chargers-Browns 38:14, Bills-Texans 13:20, Bears-Dolphins 28:31 po prodloužení, Cardinals-Vikings 17:27, Colts-Jets 34:42, Seahawks-Raiders 27:3, Panthers-Redskins 17:23, Ravens-Titans 21:0


Jan Štiegler