České kluby znají své soupeře pro play-off Ligy mistrů

2018. 11. 05. 12:44    
Čas čtení: < 1 minuta

19.10.2018 - V pátek v pravé poledne se ve finských Helsinkách uskutečnilo losování dvojic pro první kolo nadstavbové části aktuální sezóny CHL. Trenér finské reprezentace Jukka Jalonen a šéf CHL Martin Baumann se postarali o nalosování dvojic ze dvou výkonnostních košů po osmi týmech. Z jednoho vítězové skupin, ze druhého byly losovány týmy, které skončily na druhých místech.

České fanoušky zajímalo především nasazení dvou extraligových zástupců, HC Škody Plzeň a Komety Brno. Plzeň opanovala svojí skupinu H a se ziskem 17 bodů šla jako vítěz do koše A spolu s dvojnásobným šampionem CHL Frolundou, finskou Tapparou, švýcarským Bernem a dalšími. Kometa skončila ve skupině D na druhém místě a losována byla z druhého koše. Reálně hrozilo, že půjdou oba české celky v prvním kole proti sobě. To se ovšem nestalo.

Brněnské Kometě byl do cesty přisouzen loňský vicemistr finské ligy, tým Tappara Tampere. Ten bez problémů proplul skupinou E, ve které si poradil například i s třineckými Oceláři. Kometu tak čeká nesmírně těžký soupeř ze země, která se v minulé sezoně díky úspěchu JYP radovala z trofeje CHL.

Plzeňská Škodovka čekala na svého soupeře až do poslední chvíle. V druhém výkonnostním koši na ní zbyl zástupce italského hokeje, tým Bolzana. Papírově jeden z nejslabších soupeřů. Na ledě však může být všechno jinak. Letošní ročník ukazuje, jak se evropská klubová špička vyrovnává. Posuďte sami, ani jeden z finalistů minulé sezony se nedostal ze skupiny.

Dvojice pro první kolo:

Tappara Tampere (FIN) – Kometa Brno (CZE)

Frolunda (SWE) – HC Lugano (SUI)

Skelleftea (SWE) – Storhamar (NOR)

HC Škoda Plzeň (CZE)- HC Bolzano (ITA)

EV Zug (SUI) – Red Bull Mnichov (GER)

Malmo Redhawks (SWE) – SC Bern (SUI)

Karpat Oulu (FIN) – ZSC Lions (SUI)

Red Bull Salzburg (AUT) – Rouen Dragons (FRA)

redakce /onv/