Shrnutí 11. týdne NFL

2018. 11. 22. 08:32    
Čas čtení: 2 minuta
NFL

22. 11. 2018 – Zápas roku. Brilantní představení. Předehrávka Super Bowlu. Historický duel. To jsou všechno nadpisy pondělní dohrávky NFL, která přinesla historický zápis do dějin NFL. To byl základ jedenáctého týdne NFL.

Pondělní dohrávka jedenáctého týdne NFL prakticky zastínila veškeré dění v celé lize. Dlouho očekávaný zápas dvou suverénů jednotlivých konferencí, tedy Kansas City Chiefs z AFC a Los Angeles Rams z NFC, byl už dlouho před výkopem jasným tahákem jedenáctého týdne, možná celé základní části. Zápas se měl původně odehrát v Mexiku, ale díky zničenému povrchu na stadionu v Mexico City, na kterém vystupovala Shakira, se toto střetnutí přesunulo zpátky na legendární stadion Coliseum v Los Angeles. Diváci se mohli těšit na dvě vycházející hvězdy NFL, a to QB Jareda Goffa z Rams a Patricka Mahomese z Chiefs a také na dva nezastavitelné útoky, ve kterých se představují hvězdy Hill, Kelce, Gurley, či Hunt.

Vypisovat jednotlivé herní situace by vydalo na pokračování dalšího dílu Harryho Pottera, ale ve zkratce by se dalo říct, že kouzlení viděli diváci podobně jako v knize o mladém kouzelníkovi.

Dohromady padlo neuvěřitelných 105 bodů, což tento zápas řadí na třetí místo v historických tabulkách. Poprvé v historii této slavné ligy se však stalo, že tým skóroval přes 50 bodů, a přesto ze zápasu odešel jako poražený. Zároveň to byl zápas s nejvíce body v historii pondělních dohrávek.

Oba quarterbaci se opravdu činili. Patrick Mahomes naházel 478y a připsal si 6 passových touchdownů, zároveň si ale připsal 5 ztracených míčů, čímž se stal prvním QB od roku 2000, který naházel více jak 5 TD a zároveň přišel o pět míčů. Jeho největší zbraní se stal rychlík Tyreek Hill, který zachytil 10 přihrávek pro 215y a připsal si 2 TD, čímž zaznamenal svůj nejlepší zápas v profesionální kariéře. Na druhé straně se činil QB Jared Goff, který naházel 413y a přidal 4 touchdowny vzduchem a jeden po zemi. Zároveň také narýsoval přímku na TE Everetta 110 vteřin před koncem zápasu, kterou rozhodl o vítězství Rams.

Rams se tak po úchvatném boji dočkali vítězství 54-51 a nadále jsou na prvním místě v konferenci NFC. Fanoušci NFL ale doufají, že to nebylo poslední měření sil těchto dvou týmů a po tomto zápase si každý nezaujatý fanda tohoto sportu přeje opakování této podívané na největším jevišti ze všech – 3.února v Atlantě na Super Bowlu LIII.

NFL čeká ve dvanáctém týdnu velký svátek, a to den Díkuvzdání, což pro fanouška amerického fotbalu znamená nálož třech čtvrtečních utkání. Nejprve si to rozdají Bears proti Lions, kde se tým z Chicaga bude muset obejít bez svého QB Mitchella Trubiskyho, který má poraněné rameno. Dále pak přijde na řadu souboj z NFC East Redskins-Cowboys, kde naopak týmu z hlavního města bude chybět QB Smith, který si velmi vážně zlomil nohu a možná pro něj skončila celá jeho kariéra v NFL. A jako poslední to bude souboj rozjetých Saints, kteří s Rams a Chiefs patří k absolutní špičce celé NFL s dalším dominantním útokem, kteří vyzvou nevyzpytatelné Falcons s duem Ryan-Jones. To celé můžete sledovat na obrazovkách Sportu TV. Nechť díkuvzdání začne a my fanoušci NFL můžeme hodovat ten nejlepší fotbal po celý čtvrtek.

Další výsledky:

Packers – Seahawks 24:27, Bengals – Ravens 21:24, Cowboys – Falcons 22:19, Buccaneers – Giants 35:38, Steelers – Jaguars 20:16, Texans – Redskins 23:21, Titans – Colts 10:38, Panthers – Lions 19:20, Broncos – Chargers 23:22, Raiders – Cardinals 23:21, Eagles – Saints 7:48, Vikings – Bears 20:25

Jan Štiegler