Startuje čtvrtfinále CHL, Kometu s Plzní čeká těžká severská mise

2018. 12. 03. 14:12    
Čas čtení: < 1 minuta

3.12. 2018 – V CHL jde do tuhého. Dva české účastníky čekají první čtvrtfinálové souboje s velmi silnými soupeři. Již zítra v podvečer vyzve brněnská Kometa dvojnásobného vítěze soutěže, švédskou Frölundu.  Ta si bez výraznějších komplikací zajistila postup ze skupiny a v osmifinále ve vyrovnaném souboji přetlačila o jediný gól silné Lugano.  Tým z Göteborgu patří ve Švédsku k nejsilnějším, a i když v posledních pěti ligových zápasech třikrát prohrál, stále se drží v horních patrech tabulky SHL.

Kometa jede v aktuální sezóně CHL skvěle a přesto, že poslední extraligové počínání působí lehce rozpačitě, fanoušci věří, že brněnský tým naváže na odhodlaný vítězný výkon, který předvedla v osmifinále proti Tampere.

Chladný sever Evropy přivál do cesty složitou překážku také Plzni. Ta změří síly s týmem Skellefteå, který si v prvním kole poradil s velkým překvapením sezóny, norským Storhamarem. Skellefteå je sice v tabulce SHL až desátá, ale za to může především špatná série v měsíci říjnu. V poslední době naopak tým ze severu válí a varovným prstem pro Západočechy může být jejich nedávná výhra nad Malmö 9:0. Ani Plzeň nezažívá extraligové optimum a pohybuje se až ve druhé polovině tabulky. V osmifinále CHL si bez problémů poradila s outsiderem z Bolzana, ale ten pravý test přichází právě nyní.

První zápasy čtvrtfinále na Sport1 a Sport2:

4.12. 17:45 Kometa Brno – Frölunda Indians /Sport1/

4.12. 18:00 Skelleftea – HC Škoda Plzeň /Sport2/

4.12. 22:45 Red Bull Munich – Malmö Redhawks /Sport1/ záznam

5.12. 21:15 Red Bull Salzburg – Kärpät Oulu /Sport2/ záznam

redakce/onv/