Shrnutí 14. týdne NFL

2018. 12. 11. 21:27    
Čas čtení: 2 minuta
NFL

11.12.2018 – Říká se, že zázraky se dějí o Vánocích, ale NFL ten svůj zažila už dva týdny předem. Jeden ze zápasů, který vejde do historie ligy, se totiž odehrál v Miami a fanoušci na něj rozhodně dlouho nezapomenou. Ve čtrnáctém týdnu navíc klopýtla i spousta týmů bojující o playoff a o zábavu je tedy před koncem základní části postaráno.

Symbol úspěchu a dominance, precizní hry bez chyb a tvrdé morálky. To jsou New England Patriots, vedeni slavným trenérem Belichickem. Tým, který je připraven na vše a nepodcení jedinou možnou situaci. To vše ale neplatilo v nedělním střetnutí proti Miami Dolphins. Patriots ve slunném Miamu v posledních letech nemají dobré výsledky a chtěli tak otočit list a proti houževnatým Dolphins zvítězit. V utkání se oba týmy přetahovaly o vedení, nicméně Patriots si velmi dobrou hrou v posledních minutách vysloužili 5ti bodový náskok. Do konce zápasu zbývalo pouze pár vteřin a Dolphins byli po kickoffu Patriots hluboko ve svém poli, a navíc bez timeoutu. Patriots vyslali na hřiště i TE Roba Gronkowskiho, který měl hlídat endzónu před dlouhými pasy, nicméně Dolphins zbývala jediná hra a téměř ¾ hřiště. Tennehill tak pouze našel WR Stillse po pár yardech, který zachytil a začala přehazovaná směrem dozadu. K míči se dostal WR Parker, kterého obránci Patriots nesložili, a který poslal míč na RB Drakea, který si to namířil k endzóně. Obránci Patriots nesložili runningbacka domácích a právě Gronkowski, který byl připraven u endzóny podklouznul a Drake se tak dostal do endzóny a s vypršením časového limitu ukořistil vítězství pro domácí. Konec zápasu, na který dlouho nikdo nezapomene a akce, která vyjde jednou z 1000. Korunovace Patriots jako vítězů divize AFC East se tak odkládá a Dolphins znovu uhájili svou tvrz proti jinak dominantním Patriots. Patriots 33, Dolphins 34.

Patriots však nebyli jedinými favority, kteří jsou na místech zajišťující playoff, a kteří nezvládli své utkání. Broncos, jenž bojují o jednu z pozic ve Wild Card prohráli překvapivě s 49ers a jejich cesta do playoff se značně zkomplikovala. Steelers si nedokázali poradit s Raiders a ztratili tak svůj náskok na Ravens, kteří je pronásledují v boji o první místo divize AFC North. Rams v šlágru kola nestačili na Bears, kteří před playoff vypadají jako tým s nejlepší obranou a Texans v možném předzápase playoff prohráli s Colts a umožnili svým rivalům zlepšit pozici v boji o playoff. Velké zápasy nás tedy budou čekat v posledních třech týdnech, které ukážou, kdo si bude moci prodloužit sezónu o vyřazovací boje.

Novinky, zajímavosti, zranění:

Raiders se rozloučili se svým generálním manažerem Reggiem McKenziem a přestavba pod novým trenérem Grudenem je stále v plném proudu.

RB Titans Derrick Henry byl v zápase s Titans nezastavitelný, když získal neuvěřitelných 238y po zemi a 4 TD. Henry jeden touchdown skóroval přes celé hřiště, a tímto 99y během vyrovnal nejdelší TD běh v historii NFL.

PLAYOFF Picture:

AFC – 1.Chiefs (11-2), 2.Patriots (9-4) 3.Texans (9-4) 4.Steelers (7-5-1) 5.Chargers (10-3) 6.Ravens (7-6)

V závěsu – Colts (7-6), Dolphins (7-6), Broncos (6-7), Titans (7-6)

NFC – 1.Saints (11-2), 2.Rams (11-2) 3.Bears (9-4) 4.Cowboys (8-5) 5.Sehawks (8-5) 6.Vikings (6-6-1)

V závěsu – Redskins (6-7), Panthers (6-7), Eagles (6-7)

                                                                                                                      Jan Štiegler