Shrnutí 15. týdne NFL

2018. 12. 18. 15:22    
Čas čtení: 2 minuta
NFL

18. 12. 2018 – Patnáctý týden byl ve znamení překvapivých výsledků a zaváhání několika týmů jenž bojují o playoff. V posledních dvou týdnech tedy bude velmi zajímavé, kdo si nakonec prodlouží sezónu a komu zbydou oči pro pláč.

5 týmů už má jasné playoff a 14 týmů stále bojuje o šanci na to postoupit do vyřazovacích bojů, ale v NFL už zbývá pouze sedm volných míst. V tomto týdnu však některé týmy udělaly spíše krok vzad a daly šanci dalším pronásledovatelům, v NFL nás tedy čekají opravdu vzrušující poslední dva týdny základní části.

Další utkání v řadě nedokázal zvítězit tým okolo Toma Bradyho. Patriots podlehli na venkovním hřišti Steelers a ukázali, že na hřištích soupeře jsou jiným týmem než na domácím Gillete Stadium. Jejich zaváhaní naopak využili Texans, kteří se díky vítězství nad Jets dostali na druhé místo konference AFC. O první místo si to naopak ještě rozdají Chiefs a Chargers. Chargers totiž v přímém souboji porazili dvoubodovým potvrzení v poslední sekundě domácí Chiefs a pokud už neprohrají a Chiefs zaváhají tak to budou právě oni, kteří opanují konferenci AFC.

V NFC už mají tři týmy místo v playoff jisté. Rams, Saints a Bears už si svými výkony zajistili místo v playoff, teď se však rozhodne, které dva týmy budou mít v prvním kole volno. Zatím nejblíže mají k prvnímu místu Saints, kterým stačí jedna výhra v posledních dvou zápasech k zajištění nejlepšího místa z konference. Naopak Rams překvapivě prohráli s Eagles, které po zranění Wentze vedl hrdina loňského Super Bowlu Nick Foles a zdá se, že se historie opakuje a Foles má kouzlo konce sezóny. Na Rams se tedy dotahují právě Bears, kteří mají lepší vzájemný zápas a v případě stejné bilance to bude právě tým ze severu, který by ukořistil druhé místo a volno v prvním kole.

Důležité zápasy týdne 16:

Ravens vs. Chargers – Baltimor potřebuje zvítězit, tak aby si udržel poslední postupové místo do playoff a znovu trochu setřásl Colts a Titans, kteří na se na něj dotahují. Naopak Chargers potřebují zvítězit aby si udrželi šanci na první místo v konferenci, pokud by Chiefs jednou zaváhali.

Texans vs. Eagles – Houston se díky svému vítězství a prohře Patriots dostal na druhé místo v konferenci a pokud vyhraje zbývající dva zápasy, tak si vyslouží první týden playoff volno. Eagles naopak nutně potřebují vyhrát, tak aby si udrželi ještě reálnou šanci na playoff a čekat na zaváhání Cowboys nebo Vikings nebo Seahawks.

Chiefs vs. Seahawks – Chiefs drží první pozici v konferenci AFC, ale případná ztráta a neprohraChargers je odsune až na 5.místo a nutnost hrát WildCardweekendplayoff. Seahawks po smolné prohře s 49ers v prodloužení musí znovu zabrat, tak aby jim neuniklk

PLAYOFF Picture:

AFC – 1.Chiefs (11-3), 2.Texans (10-4) 3.Patriots (9-5) 4.Steelers (8-5-1) 5.Chargers (11-3) 6.Ravens (8-6)

V závěsu – Colts (8-6), Dolphins (8-6), Titans (8-6)

NFC – 1.Saints (12-2), 2.Rams (11-3) 3.Bears (10-4) 4.Cowboys (8-6) 5.Sehawks (8-6) 6.Vikings (7-6-1)

V závěsu – Redskins (7-7), Eagles (7-7)

Jan Štiegler