Plzeň zabojuje o finále Ligy mistrů

2019. 01. 14. 13:28    
Čas čtení: < 1 minuta

14.1. 2019 – Nelehký úkol čeká hokejisty Plzně v odvetném utkání Ligy mistrů. Proti dvojnásobnému vítězi této nadnárodní soutěže, Frolundě Goteborg, budou muset předvést excelentní výkon a smazat třígólové manko z prvního utkání ve Švédsku. 

Frolunda ukázala minulý týden velkou sílu ve všech herních aspektech. Modrobílí měli sice jako první k dispozici přesilovku, ale sami během ní inkasovali, když se v oslabení z dorážky prosadil Joel Mustonen. O chvíli později už Frölunda vedla 2:0, vlastní přesilovku totiž zužitkoval Rhett Rakhshani. V plzeňském dresu se dokázal prosadit pouze jeden muž, celkem netradičně to byl obránce Conor Allen, který nejprve ve vlastním oslabení v závěru první třetiny snížil na 1:2, na startu druhé periody vyrovnal a v závěru dokonce završil hattrick, ale nikdo jiný ho nedokázal střelecky následovat. Naopak domácí zareagovali silou uragánu, když Plzni nasázeli tři branky během tří minut druhé třetiny. První duel semifinále skončil z pohledu Plzně nezdarem 3:6.

Oba týmy si ve svých soutěžích v období mezi zápasy připsaly shodně porážku a výhru. Plzeň nejprve nestačila v domácím utkání na Mladou Boleslav, aby následně venku smazala Olomouc 4:0. Frolunda podlehla ve vyrovnaném utkání Brynas Gavle 1:2 po prodloužení, aby následně porazila Moru těsně 3:2.

Švédský tým má do finále jednoznačně blíž, ale plzeňští hokejisté mají ještě tři třetiny na to, aby se s osudem poprali.

Sledujte živě již toto úterý 15.1. na Sport1.

redakce/onv/