Finále Ligy mistrů již dnes živě na Sport1

2019. 02. 05. 10:11    
Čas čtení: < 1 minuta

5.2.2019 – Hokejová Liga mistrů dnes ve večerním finále určí vítěze a zakončí svou pátou sezónu. Již potřetí se může zaradovat švédský gigant Frölunda HC, který si zahraje o titul v novodobé historii soutěže počtvrté během pěti let. Bude ale muset porazit ambiciózního soupeře EHC Red Bull Mnichov.

Frölunda po výpadku v minulé sezóně, kdy se nečekaně zastavila již v prvním kole play-off, prošla do finále v aktuálním ročníku celkem přesvědčivě. Švédští Indiáni po vítězství ve skupině A vyřadili postupně švýcarské Lugano a také dva české účastníky, Kometu Brno a Plzeň.

Letos se proti Frölundě postaví vůbec poprvé v historii ligy ve finále německý tým, Red Bull Mnichov. Ten ve své domácí soutěži neprohrál už deset zápasů v řadě a momentálně okupuje druhou příčku. V celkovém součtu s CHL bodoval už v sedmnácti zápasech za sebou. Frölundě se naopak v lize příliš nedaří, prohrála poslední tři zápasy a v tabulce švédské SHL klesla na pátou pozici.

To jí ale rozhodně neubírá na kvalitách a do zápasu půjde jako jasný favorit navíc na svém vlastním stadionu. Finálová bitva se uskuteční v göteborské hale Scandinavium, která pojme přes deset tisíc diváků.

České fanoušky může přeci jen potěšit alespoň jedna trofej, a to individuální. Ve finálové nominaci na cenu pro nejužitečnějšího hráče CHL, kterou získal v minulé sezóně třinecký gólman Šimon Hrubec, je i plzeňský Milan Gulaš. O výhru se ucházejí také Stephen Michalek ze Salcburku a Trevor Parkes z Mnichova.

Zápas je důležitý také z hlediska koeficientu pro nasazení týmů v další sezóně. Více podrobností čtěte ZDE

Přímý přenos Finále CHL 2019 sledujte živě 5.2. od 18:45 na Sport1

redakce/onv/