Zahraje si Quagliarella znovu za Azzurri?

2019. 02. 15. 10:40    
Čas čtení: 2 minuta

15. 2. 2019 – První zápasy kvalifikace o Euro v roce 2020 se nezadržitelně blíží, poprvé se bude hrát již za měsíc a kousek. Pomalu se začíná hovořit o nominacích a možnostech jednotlivých týmů v úvodních zápasech. Činní jsou mimo jiné i v Itálii, kde před pár dny svolali reprezentační tréninkový kemp.

Rozhodně nešlo vždy o jména, která by se měla tutově objevit v nominaci, kterou bude kouč Roberto Mancini tvořit na dva úvodní duely kvalifikace – domácí utkání s Finskem a Lichtenštejnskem 23. a 26. března. Prvně šlo o setkání hráčů čistě z domácí soutěže, bez krajánků. A také bez hráčů týmů, které měly v dalších dnech náročný program – například Lazio nebo Atalanta.

V kempu se tak objevily některé nové tváře, včetně parmské dvojice Bastoni a Inglese, obránce FC Turín, Armanda Izza, případně krajního beka AC Milán, Andrey Contiho. Šanci ukázat se dostalo také trio teenagerů, Nicolo Zaniolo, Sandro Tonali a Moise Kean. Pro ty to ale nebyla první zkušenost s národním týmem. K vidění byli i osvědčené tváře – Sirigu, Donnarumma, Florenzi, Criscito nebo De Sciglio. Kvůli zranění se pak nepředstavil Chiellini, který však pozvánku také vlastnil.

Zdaleka největší zájem médií ale způsobilo jméno Fabia Quagliarelly. Aktuálně druhý nejlepší střelec italské Serie A po Cristianu Ronaldovi dostal svou první pozvánku od roku 2015. Jeho poslední reprezentační start je dokonce ještě o 5 let starší. Nyní již 36letý útočník hrál za národní tým naposledy v září v roce 2010.

Jestli se dočká i nominace na kvalifikační zápasy je v tuto chvíli ve hvězdách, faktem ale je, že by si to zasloužil. V italské lize dal z Italů zdaleka nejvíce branek, dalšími domácími borci ve střeleckém žebříčku soutěže jsou aktuálně zraněný střelec Lazia Ciro Immobile a Francesco Caputo z Empoli. Oba se trefili v 11 případech.

Navíc o nikom se v souvislosti se Serií A v poslední době nehovořilo tolik, jako právě o útočníkovi janovské Sampdorie. V italské lize dal gól v jedenácti zápasech v řadě a vyrovnal tak rekord argentinského útočníka Gabriela Batistuty ze sezóny 94/95. Proti překonání rekordu se v dalším zápase postarala Neapol, která vymazala nejen Quagliarellu, ale i všechny další střelce Dorie.

Věk sice nezastavíš, ale Sampdoria dobře ví, jak cenný nyní Quagliarella pro tým je. Proto se po Vánocích dohodly obě strany na prodloužení kontraktu do konce následující sezóny, tedy do roku 2020. Bude dalším bonusem pro bývalého střelce Turína nebo Juventusu i další start za La Nazionale?

redakce/as/