Africký pohár národů na Sport1 a Sport2

2019. 04. 29. 12:08    
Čas čtení: 2 minuta

29. 4. 2019Stanice Sport1 a Sport2 nabídnou letos v létě turnaj plný hvězd světového fotbalu, Africký pohár národů – African Cup of Nations, který se uskuteční v Egyptě. Všechny duely mistrovství tohoto kontinentu odvysílají stanice v přímých přenosech mezi 21. červnem a 19. červencem. Diváci budou moci kromě hvězd jako Rijád Mahriz, Hakim Ziyech, Sadio Mané nebo Mohamed Salah, sledovat i zástupce tuzemské Fortuna ligy  Simona Deliho a Michaela Ngadeua z pražské Slavie.

Celkem stanice Sport1 a Sport2 odvysílají všech 34 utkání. A hned první nabídne atraktivní souboj mezi domácím Egyptem a Zimbabwe na káhirském mezinárodním stadionu pro 74 tisíc fanoušků, kde celý turnaj také vyvrcholí. Atraktivním zpestřením pro diváky bude i přítomnost videorozhodčího ve vyřazovacích bojích.

Herní systém je podobný tomu, který fanoušci zažili na posledním mistrovství Evropy. Dvacet čtyři týmů, které se kvalifikovaly na závěrečný turnaj, je rozděleno do šesti skupin po čtyřech. Z nich postupují vždy dva nejlepší a čtyři nejúspěšnější celky ze třetích míst do osmifinále. Zbytek turnaje pak probíhá standardním formátem od osmifinále až po závěrečné finále.

Diváky bude dozajista zajímat, jak si na turnaji povede megastar Liverpoolu Mohamed Salah. Zda dotáhne svůj Egypt, který je i favoritem na celkový triumf, až na vrchol. Už základní skupina také nabídne pikantní souboj Alžířana Rijáda Mahrize z hvězdami nabitého Manchesteru City se Senegalcem Sadio Maném, spoluhráčem Salaha z Liverpoolu. Maroko zase bude spoléhat na Hakima Ziyecha, který letos spolu s dalšími mladíky z Ajaxu Amsterdam došel až do semifinále Ligy mistrů.

Ale i čeští fanoušci, obzvlášť ti slávističtí, budou mít důvod, proč sledovat Africký pohár národů. Představí se na něm totiž jejich stoperské duo Simon Deli a Michael Ngadeu. První jmenovaný bude patřit k oporám Pobřeží slonoviny, ten druhý pak bude tvrdit muziku v obraně Kamerunu a určitě bude spolu se spoluhráči usilovat o obhajobu titulu z roku 2017.

Africký pohár národů startuje na stanicích Sport1 a Sport2 21. června pod dohledem osvědčených komentátorů Michala Micky, Ondřeje Voršilky, Aleše Svobody, Zdeňka Roma či Mirka Duška.

                                                                                                                                     redakce