Skončí Luis Enrique u La Rojy?

2019. 05. 17. 14:01    
Čas čtení: 2 minuta

17. 5. 2019 – Stále nejistá a vcelku nepřehledná zůstává situace u kouče španělského národního týmu, Luise Enriqueho. Ten totiž nadále není Španělsku k dispozici kvůli vážným rodinným potížím. A nelze vyloučit variantu, že už se ke kormidlu španělské reprezentace nevrátí.

Dosud úspěšné působení bývalého kouče Barcelony u španělského reprezentačního mužstva přervaly blíže neupřesněné vážné rodinné problémy, které nyní 49letého trenéra donutily opustit sraz národního týmu při posledním reprezentačním srazu. Ještě při vítězném utkání proti Norsku 23. března svůj tým z lavičky vedl, o 3 dny později už však nemohl být s týmem na Maltě, kde jeho tým pod vedením jeho asistenta Roberta Morena vyhrál 2-0.

A bude to znovu Enriqueho věrný souputník, 41letý Moreno, který bude mít při nejbližších kvalifikačních zápasech o Euro La Roju na starost. Muž, který stál po boku Enriqueho ještě v rezervním týmu Barcelony, ve Vigu, v Římě a poté i u prvního týmu Barcelony, tak tým povede v zápasech venku proti Faerským ostrovům 7. června, a o tři dny později doma proti Švédsku. Luis Enrique je údajně s týmem, svými spolupracovníky, i šéfem španělského fotbalu Luisem Rubialesem nadále ve spojení. Ale jeho rodinná situace mu neumožňuje, aby opustil Barcelonu, a od svých nejbližších se tak vzdálil.

Luis Enrique má údajně od španělské fotbalové federace maximální podporu. Ta nadále upřednostňuje tu variantu, aby současný trenér u španělského výběru zůstal. Ale i tak se zvolna začíná dostávat na stůl možnost, že by se Enrique musel vedení reprezentace vzdát.

Luis Rubiales už si údajně začal připravovat seznam osob, které by případně mohly Luise Enriqueho nahradit. A na prvním místě by měl podle informací španělských médií být Abelardo Fernandez. Nyní 49letý trenér se s Enriquem velmi dobře zná, svého času spolu hrávali v Barceloně. V posledních dvou letech Abelardo vedl Deportivo Alavés. Po sezóně ale bude volný, protože někdejšímu španělskému reprezentačnímu obránci končí smlouva a na nové se klubem, údajně kvůli jeho přemrštěným finančním požadavkům, nedohodl.

Pro španělskou reprezentaci by tak šlo o levné a nenáročné řešení. Nicméně Rubiales a spol. stále doufají, že to nebude potřeba…

redakce/as/