SNAŽÍM SE, ALE S AUTEM SE VŠUDE JEN KLOUŽU, ZOUFÁ SI KUBICA

2019. 07. 04. 12:42    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

4.7. 2019 – Robert Kubica prožívá v barvách Williamsu úděsnou sezonu. V prvních devíti závodech byl dohromady devatenáctkrát předjet o celé kolo. Podle jeho slov se navíc dá usuzovat, že tento negativní trend bude pokračovat.

„Je těžké cokoliv komentovat, když dojedete tři kola za ostatními a skoro kolo za týmovým kolegou,“ řekl Kubica po závodě v Rakousku. „Už se budu opakovat, ale s autem všude jen kloužu… přetěžuji pneumatiky, nemám přilnavost. I když se snažím kontrolovat tempo, jde to jen dvě nebo tři kola, pak se gumy začnou přehřívat a klouzat.

V Rakousku se prokluzovala kola na výjezdu ze sedmé zatáčky, která se jede na pátý nebo šestý rychlostní stupeň. Asi si dokážete představit, že je těžké něco zajet, když se jen kloužete a ničíte pneumatiky,“ stěžuje si Polák.

Ten by podle svých slov mohl jet rychleji, ale k ničemu by to nevedlo. „Vždycky, když začnete klouzat, zpomaluje vás to. Takže řídím tak, aby se auto nesmýkalo, ale tempo je pak velmi slabé.

Zkouším všechno, ne že ne. Není to poprvé, co se něco takového stalo. Ale celkově mi chybí přilnavost, a když je hodně teplo, pneumatiky se přehřívají a trpí; tím je to ještě horší než jindy,“ dodává evidentně zklamaný Robert Kubica.

                                                                                                        autor: www.gpf1.cz