Alonso si může hledat angažmá u jiného týmu než McLarenu

2019. 07. 13. 07:44    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

13. 7. 2019 – Šéf McLarenu Zak Brown potvrdil, že nebude stát Fernandu Alonsovi v cestě při hledání nové závodní sedačky. Španěl i nadále zůstává ambasadorem stáje i přesto, že pro ni v žádné sérii nezávodí.

Dvojnásobný mistr světa, který se momentálně snaží o zisk Trojkoruny, už několikrát naznačil svůj návrat do královny motorsportu a nyní dostal svolení i od týmu McLaren, v němž působí jako ambasador. Britská stáj tak učinila logický krok poté, co oznámila, že s oběma současnými jezdci, Carlosem Sainzem a Landem Norissem, prodloužila smlouvu i pro přiští sezónu. Alonso pro McLaren závodil v roce 2007 a poté v letech 2015-2018, přičemž obě kapitoly provázela řada konfliktů.

„Fernando s námi bude nadále spolupracovat, ale protože pro něj momentálně nemáme závodní místo, tak ho rádi podpoříme v hledání sedačky u jiného týmu,“ prohlásil Brown.

Tato zpráva by nahrávala spekulacím o vyjednávání Alonsa s Red Bullem, které ale vyvrátil Helmut Marko, jenž uvedl, že by Honda, vzhledem k špatným zkušenostem během Alonsova působení u McLarenu, s tímto krokem nesouhlasila. Španělský jezdec se opakovaně negativně vyjadřoval o pohonné jednotce Hondy, které nyní Red Bull odebírá.

„Naší filozofií vždy bylo vždy spíše investování do mladých, talentovaných jezdců, proto také vzniklo Toro Rosso,“ dodal k celé situaci Christian Horner.

autor: gpf1.cz