Přestupové novinky z Portugalska

2019. 07. 15. 08:48    
Čas čtení: < 1 minuta

Mattia Perin

15. 7. 2019 – Nový ročník Ligy NOS začíná už o druhém srpnovém víkendu a my jsme si pro Vás znovu připravili nejzajímavější novinky z fotbalového trhu v Portugalsku.

Mistrovská Benfica už několik týdnů zpátky začala pokukovat po brankářích, zvláště když se rozjely spekulovace o odchodu Odyssease Vlachodimose do Newcastlu United. Řecký gólman sice v týmu stále je, přesto „Eagles“ velmi pravděpodobně posílí Ital Mattia Perin. Ten v Juventusu nedostává příležitosti podle představ a odchodu napomáhá i návrat Gigiho Buffona. Podle dostupných informací by přestupu měla stát v cestě už jen zdravotní prohlídka.

Brankáře, vzhledem k situaci Ikera Casillase, řeši delší dobu také Porto. Jak to vypadá, český reprezentant Tomáš Koubek variantou číslo 1 nebude. V současné době se intenzivně diskutuje o Kevinu Trappovi z PSG a také o Argentinci Géronimu Rullim z Realu Sociedad. Další jména se ale mohou dále objevovat. Přestup, který už je dotažen na 100%, se týká obránce Ivána Marcana. Španělský stoper už v Portu působil, ale v roce 2018 odešel beze smlouvy do AS Řím, kde se nedokázal prosadit do základní sestavy. Nyní dostává v klubu z přístavního města druhou šanci.

Tým Sérgia Conceiçãa naopak opouští záložník Óliver Torres. Ten za 12 milion eur míří do Sevilly. K dispozici je podle všeho také Moussa Marega, jehož už před rokem lákal West Ham. Nyní má šanci přestup zrealizovat.

Mimo jiné portugalská liga přivítá zástupce slavného fotbalového rodu. Syn legendárního Zinédineho Zidaneho, Enzo, míří do CD Aves. Velký zájem o něj projevila Vitória Guimarães, ale 24letý záložník dal přednost 14. týmu tabulky z minulé sezóny.

redakce/mim/