Vettelovi letošní auto nesedí, prozradil zdroj z Ferrari

2019. 07. 18. 20:41    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

18.7. 2019 – Letošní rok je pro Ferrari nedobrou vizitkou, obzvláště pak pro Sebastiana Vettela, který se trápí s týmovým kolegou. Podle všeho mu navíc nevyhovuje ani současný monopost Scuderie.

Sezona 2019 je ve své polovině a Ferrari stále čeká na vítězství. O něco blíž mu byl zatím Charles Leclerc, který mohl vyhrát v Bahrajnu a Rakousku. Sebastian Vettel, jenž o prvenství neúspěšně bojoval v Kanadě, se v některých momentech s vozem trápí. Alespoň se tak zdá při pohledu zvenčí.

A přesně to teď potvrdil i veterán z Maranella – Luigi Mazzola, který v mistrovských letech Michaela Schumachera ve Scuderii řídil testovací tým. Mazzola sice vyvrací spekulace o tom, že by Vettel mohl ukončit kariéru, na druhou nepopírá Němcovy problémy s vozem SF90.

„Nesouhlasím s tím, že Seb je pilot, který je na konci svojí kariéry v F1. Ale ano, čelí některým skutečným potížím s vozem. Je toho více. Je jasné, že technická specifika letošního auta nesedí Vettelově jezdeckému stylu. Vůz je nestabilní, není snadné ho zkrotit.

Seb je na vůz citlivý jiným způsobem než Leclerc. Když měl po boku Kimiho Räikkönena, někdy měl z hlediska porozumění vozu více problémů než Kimi. To ale není nic až tak zvláštního,“ vysvětluje Mazzola.

                                                                                                                                                                           autor: www.gpf1.cz