Porto boj o Danila Pereiru nevzdává

2019. 07. 31. 08:41    
Čas čtení: < 1 minuta

31. 7. 2019 – Fluktuace hráčů v Portugalsku bývá každoročně vyšší než v jiných evropských státech. Vicemistr z poslední sezóny ale všechny klíčové hráče pustit nehodlá, přestože vzduchem létají zajímavé sumy.

Porto v létě opustilo hned několik členů základní sestavy. Ve středové řadě budou chybět mimo jiné Oliver Torres, Héctor Herrera nebo Yacine Brahimi, kteří zamířili do Španělska či Kataru. Když k nim připočteme brazilské obránce Édera Militãa nebo Felipeho (Real a Atlético), jedná se o docela slušný výprodej. Možná i proto se nyní Porto zařeklo, že další osobnost klub neopustí.

Danilo Pereira sice v minulé i předminulé sezóně těžce doplácel na vleklé zranění a herního času tak od fotbalového osudu dostal mnohem méně, než očekával, nicméně nyní má být tahounem číslo jedna. Zájem Monaca, jehož nabídka se vyšplahala na tučných 30 milionů eur, tak byla oficiálně odmítnuta se slovy, že Danilo jednoduše není na prodej.

Samozřejmě se může jednat pouze o strategii portugalského klubu, jak navýšit cenu. Záložník navíc podle dostupných informací opustil tréninkový kemp po roztržce s trenérem Sérgiem Conceiçãem a vztahy nemusí být úplně nejlepší. Na druhou stranu, odchod dalšího charakterově i hráčsky skvěle vybaveného muže by mohl mít pro klub fatální důsledky. Benfica i Sporting si osu týmu hlídají mnohem opatrněji a nedá se vyloučit, že legendání portugalská top trojka bude na konci nové sezóny vypadat jinak.

redakce/mim/