Novinky z fotbalového Portugalska

2019. 08. 05. 11:14    
Čas čtení: < 1 minuta

Bruno Fernandes

5 .8. 2019 – Dlouhé čekání je takřa za námi. Liga NOS startuje už o následujícím víkendu a my si projdeme nejčerstvější novinky.

Mistrovská Benfica v létě zaznamenala několik klíčových změn a vypadá to, že věci se i nadále budou měnit. Zatímco hvězdný João Félix a zkušený Jonas už dále v kádrů „Eagles“ působit nebudou, nejlepší střelec minulé sezóny, Haris Seferović, si budoucnost v Lisabonu pojistil. Ještě rok zpátky to vypadalo na odchod, nyní švýcarský forvard podepsal nový kontrakt na dlouhých pět let.

Na rozdíl od něj by ovšem v blízké době měli z klubu odejít záložník Ljubomir Fejsa, mladý belgický brankář Mile Svilar a také křídlo Andrija Živković. Zvláště u Svilara a Živkoviće se jedná o maximálně překvapivý tah vzhledem k potenciálu, o kterém se u těchto dvou fotbalistů dlouhodobě mluví.

Ledy se možná začnou hýbat také kolem oficiálně nejlepšího fotbalisty minulého ročníku, Bruna Fernandese. Sporting nezvládnul Superpohár s Benficou zdaleka podle představ a Fernandes si nyní sám zažádal o přestup. Jeho volba padla na Tottenham a kluby by v blízké době měly rozjet konkrétní jednání.

Novinka přichází také z Porta. Po četných odchodech přichází také jeden zajímavý příchod. Do klubu by se v blízké době měl dostat kolulmbijský reprezentační záložník Mateus Uribe, který působil doposud v Clubu América. Přestupová částka ovšem prozatím zůstala tajná.

redakce/mim/