Fernandes si plácnul s Tottenhamem, přestup ale zatím stojí

2019. 08. 07. 09:27    
Čas čtení: < 1 minuta

7. 8. 2019 – Vedle Joãa Félixe je nejžhavějším zbožím na portugalském přestupovém trhu. Záložník Sportingu, Bruno Fernandes, byl pár týdnů zpátky vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého ročníku Ligy NOS a bylo jen otázkou klubu, než po něm sáhne některý z evropských klubů.

Konec přestupového období se ale blíží a přestože Fernandes kývl na nabídku finalisty Ligy mistrů, Tottenhamu Hotspur, k přestupu nemusí vůbec dojít.

Překážkou je podle všeho suma peněz, která má z Londýna zamířit do Lisabonu. Sporting by si za střelecky zdatného playmakera představoval 70 milionů eur, zatímco Tottenham momentálně nabízí 50 milionů + podmíněných 10 navrch.

Celá situace se táhne už několik dní a fakt, že Bruno Fernandes už má odsouhlasenou smlouvu, nemusí v důsledku znamenat vůbec nic. Frustrace už podle dostupných informací začíná dohánět také trenéra Mauricia Pochettina. Pokud totiž odejde do Manchesteru United Christian Eriksen, bude muset Tottenham zaplnit hlubokou díru v základní sestavě co nejrychleji. A právě Fernandes by byl ideálním řešením.

Nakonec tedy možná anglickému klubu nezbyde nic jiného, než peníze na stůl vysázet v plné výši.

redakce/mim/