Porto dostalo facku! Musí se co nejrychleji postavit na nohy

2019. 08. 11. 07:01    
Čas čtení: < 1 minuta

11. 8. 2019 – Hned první kolo nového rončíku Ligy NOS přineslo šokující výsledek. Vicemistr z minulé sezóny prohrál na hřišti nováčka Gil Vicente 1:2 a ve vlastním zájmu se musí zkonsolidovat. Zápas s Benficou je za rohem.

Úvodní ligové duely vždycky bývají těžko čitelné. Do soutěže se dostanou nové týmy, ve všech kádrech proběhnou četné změny. I tak se ovšem od Porta očekával tříbodový výsledek, zvláště po té, co se podařilo ve 3. předkole Ligy mistrů porazit Krasnodar na jeho hřišti. Překvapivé je především to, že v Rusku Porto zvítězilo jen díky úspěšné standardní situaci Sérgia Oliveiry a ani včera večer na stadionu v Barcelos nedokázalo skórovat ze hry. Jedinou branku dal Alex Telles z penalty, zatímco domácí využili dvou breakových situací.

Nyní čeká tým Sergia Conceiçãa odveta s Krasnodarem a ligový zápas s Vitórií Setúbal. Zápasy to mohou být důležitější, než se očekávalo. Hned ve třetím kole je totiž na programu jeden ze btiva podzimu s Benficou, která včera na Éstádio Da Luz deklasovala Paços Ferreira 5:0 a ukázala, že i bez Jonase, Joãa Félixe a dalších udržela neskutečnou střeleckou produktivitu z minulé sezóny.

Portu nefungoval především střed hřiště a Mexičan Héctor Herrera, který zamířil do Atlética Madrid, může chybět i v dalších zápasech. Kouči Conceiçãovi tak nezbývá, než velmi rychle z rukávu vytáhnout eso v podobě nově příchozího Mateuse Uribeho, jemuž pravdpodobně ještě chtěl nechat čas na aklimatizaci. Dvojice Sérgio Oliveira a odchovanec Bruno Costa měla problém především s kreativitou. Oba hráči se v poli pohybovali velmi hluboko, zatímco útočná dvojka Tiquinho – Zé Luís byla izolovaná u šestnáctky soupeře.

Ani Danilo Pereira, který tentokrát zůstal pouze na tribuně, by situaci nevyřešil. Conceição tak musí reagovat velmi promptně, jinak může už v úvodu sezóny přijít hluboká ztráta.

redakce/mim/