Stanice Sport1 a Sport2 rozšiřují své fotbalové portfolio. Přichází atraktivní turecká Süper Lig

2019. 08. 13. 14:13    
Čas čtení: 2 minuta

13.8. 2019Fakt, že je fotbal v Česku a na Slovensku stále sportem číslo jedna jsme se rozhodli podpořit zařazením zbrusu nové atraktivní akvizice do našeho programu. Počínaje startem nové sezóny 2019/2020 se můžete těšit nejen na tradiční portugalské fotbalové menu Ligy NOS, kvalifikaci či Ligu národů, ale nově také exkluzivně na přímé přenosy z turecké nejvyšší fotbalové soutěže.

Galatasaray, Fenerbahce či Besiktas. To jsou kluby, které si za dobu své existence i díky pravidelným účastem v pohárové Evropě získaly respekt a celosvětové uznání. Jsou to kluby, které zná velmi dobře každý fotbalový fanoušek či divák, který nepohrdne nadstandardně dynamickým fotbalem plným nasazení a emocí.

“V první řadě je Süper Lig soutěží, která má nenapodobitelnou atmosféru. Pro místní fanoušky je fotbal náboženstvím a celoživotní vášní. Tomu odpovídají i návštěvy. V horní polovině tabulky v podstatě neexistuje zápas, který by neměl bouřlivou kulisu. “ říká zkušený fotbalový komentátor Sport1 a Sport2 Michal Micka.

Diváci se mohou těšit na zajímavé zpestření svých zážitků ze sledování fotbalu na televizní obrazovce. Zápasy turecké ligy mají bezesporu svůj specifický charakter. “Týmy přistupují ke každému utkání velmi kompetitivně, což možná občas chybí v některých jiných evropských ligových soutěžích. Titul v historii získalo jen pět klubů a každý rok tak může přijít zápis do historie. Mistr navíc postupuje přímo do základní skupiny Ligy mistrů.” dodává komentátor Michal Micka.

Turecká liga je velmi dobře známá i českým a slovenským fanouškům. V Turecku se v posledních letech velmi slušně etablovali i někteří čeští reprezentanti. Ondřej Čelůstka už má za sebou čtyři sezóny v Antalyasporu a patří ke klíčovým hráčům. David Pavelka je stejně dlouhou dobu v klubu Kasimpasa a rovněž nastupuje pravidelně. Dvě slušné sezóny odehrál v Trabzonsporu obránce Filip Novák.

Kromě Čechů bude k vidění také celá řada tureckých reprezentantů. Národní tým čerpá převážně z domácí soutěže a hráči jako Burak Yilmaz, Ozan Tufan nebo Oguzhan Özyakup dávají lize nový rozměr. Stejně tak nepřeberné množství dalších kvalitních jmen z celého světa. Senegalec Mbaye Diagne dosáhl v minulé sezóně hranice 30 gólů, mezi asistenty vynikal třeba ikonický Ricardo Quaresma nebo srbský technik Adem Ljajić. Za zmínku stojí také legendární Brazilec Robinho.

Do programu zařadíme zpravidla čtyři přenosy z každého kola a hodinový sestřihový pořad ze všech utkání v daném kole pravidelně v úterý v podvečer. Přednost dostanou pochopitelně nejatraktivnější duely či zápasy předních týmů. Nová sezóna turecké ligy startuje na Sport1 a Sport2 již 16. Srpna 2019.

První kolo:

16.8. Denizlispor – Galatasaray 19:30 Sport1

17.8. Sivasspor – Besiktas 20:45 Sport2

 19.8. Malatyaspor – Basaksehir 00:00 Sport1

19.8. Fenerbahce – Gaziantep 19:00 Sport1

20. 8. Sestřihy 1. kola 19:00 Sport2

Kromě bohatého fotbalového menu mohou diváci stanic Sport1 a Sport2 sledovat přenosy i z dalších atraktivních sportovních událostí a vrcholných soutěží, jako jsou Kontinentální hokejová liga, hokejová Liga mistrů, Formule1, NFL, tenisové turnaje okruhu ATP250, házenkářská Liga mistrů či vybrané elitní boxerské galavečery.

                                                                                                                                                                   redakce/TZ/