Haas nevylučuje brzký odchod z formule 1

2019. 08. 25. 06:23    
Čas čtení: < 1 minuta
F1

25. 8. 2019 – Majitel amerického týmu Gene Haas prohlásil, že stáj čeká možná poslední sezona a půl, než se ze šampionátu stáhne.

Haas v roce 2016 absolvoval solidní debut, letos se ale poprvé výrazně trápí, když v Poháru konstruktérů překonal pouze Williams. V kombinaci s vysokými náklady se tak snadno může stát, že stáj ze startovního roštu zmizí tak rychle, jako se objevila.

„Naše obavy pro rok 2021 jsou spojené s chystanými změnami. Kolik nás to bude stát? Pokaždé, když dojde na změnu pravidel, týmy to stojí 20 až 40 milionů dolarů navíc. Vedení tvrdí, že nám chce ušetřit peníze, a přesto se zdá, že je velmi nakloněno tomu, aby dělalo změny,“ zamýšlí se Gene Haas.

„Pokud nás to bude stát 25 milionů, Ferrari a Mercedes to nebude trápit, ale nás ano. Takže to je ten problém. A problém je taky to, že slabší týmy nemají takový vliv jako ty vpředu, takže hádám, že budeme muset vyřešit, jak to udělat, aby vše fungovalo.

A pokud se to stane moc nákladné, příliš velkou finanční zátěží, pak hádám, že raději skončíme,“ načrtává nepěknou vizi americký podnikatel.

autor: gpf1.cz